Υπόθεση Novartis: Σηκώνουν το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ


Το γάντι που πέταξαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Φώφη Γεννηματά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι τα όσα έχουν προκύψει στην υπόθεση της Novartis αποτελούν πολιτική σκευωρία της προηγούμενης κυβέρνησης επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών στελεχών , σήκωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τονίζουν διαρκώς πως ο σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δε μπορεί να είναι α λα καρτ. «Δεν μπορεί οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί τη μια μέρα να είναι σκευωροί και την άλλη μέρα να είναι άξιοι συγχαρητηρίων επειδή έθεσαν στο αρχείο συγκεκριμένες υποθέσεις».

Και πρόσθεταν: «Αφού όμως επικαλούνται κάποια δήθεν νέα «στοιχεία», αντί να κάνουν τον τζάμπα μάγκα στη ΝΔ, ας κάνουν αυτό που έχει ζητήσει πρώτος ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Να προκαλέσουν τη συζήτηση σε ειδική επιτροπή στη Βουλή για να μη μείνει καμία σκιά. Να μάθει το πανελλήνιο τι ακριβώς έχει συμβεί με το σκάνδαλο του φαρμάκου μέσα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Όταν έκοβαν με το ένα χέρι την φαρμακευτική δαπάνη και έμενε κόσμος χωρίς φάρμακα και με το άλλο υπέγραφαν υπερτιμολογήσεις. Και αυτά σκευωρία είναι; Διότι αυτά δεν είναι ισχυρισμοί απλά. Είναι υπουργικές αποφάσεις και έχουν υπογραφές».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου υπάρχει πρόθεση να κλιμακωθεί η ένταση γι αυτό το θέμα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης – με βάση της δηλώσεις του- εμφανίζεται απρόθυμος στο να στήσει εξεταστική επιτροπή. Μάλιστα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν και τα σενάρια που μιλούν για ενόχληση του Αντώνη Σαμαρά εξ αιτίας της τοποθέτησης του Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν, καθώς ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να πάει στις Βρυξέλλες.

«Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να προσπαθεί να επιβάλλει την ατζέντα του, αφού ο κ. Μητσοτάκης είπε στη ΔΕΘ ότι δε θα κάνει τη Βουλή βιομηχανία παραγωγής διώξεων ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μπορεί επίσης να αναζητά δικαίωση για τις προσωπικές του βλέψεις, αφού περίμενε να γίνει Επίτροπος και τελικά η κυβέρνηση όχι μόνο έκανε Επίτροπο τον κ. Σχοινά, αλλά έγινε και Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, που ο κ. Πέτσας έλεγε πριν ένα μήνα ότι δεν προτείνουν τον κ. Σαμαρά γιατί δε θα πάρει η Ελλάδα θέση Αντιπροέδρου».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ