Ο Τραμπ είναι έτοιμος να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

Δεν υποχωρεί ο Τραμπ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Είναι έτοιμος να διατηρήσει ή να αυξήσει τους δασμούς στα κινέζικα προϊόντα.

Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι αμετακίνητος. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται έτοιμος να διατηρήσει ως έχουν ή ακόμα και να αυξήσει τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ύστερα από τις παραχωρήσεις στις οποίες προχώρησαν οι δύο πλευρές ενόψει του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή του στο CNBC ο Μνούτσιν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να σημειωθεί πρόοδος κατά τις συνομιλίες με στελέχη χαμηλότερης βαθμίδας αυτόν τον μήνα ενόψει των διαπραγματεύσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους τον Οκτώβριο. Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ δεν αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε έκδοση 50ετούς ομολόγου φέτος, αλλά η προοπτική αυτή είναι «σοβαρά» στο τραπέζι για το 2020. Ο Μνούτσιν σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών συζητά την πιθανότητα έκδοσης ενός ομολόγου πολύ μεγάλης διάρκειας με τράπεζες και επενδυτές. «Νομίζω ότι υπάρχει κάποια ζήτηση» για ένα 50ετές ομόλογο, δήλωσε ο Μνούτσιν. «Νομίζω ότι θα ήταν καλό να διευρυνθούν οι ικανότητες δανεισμού των ΗΠΑ».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here