Αγγελής για Ρασπούτιν: Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου ξέρουν ποιος είναι


Δεν κατονόμασε ποιο πρώην κυβερνητικό στέλεχος κρύβεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», αλλά επανέλαβε «πως όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος με αναφορές του έχει καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis καταθέτοντας σήμερα (12/9) στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση πρόσθεσε με νόημα πως το όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής φέρεται να αναφέρθηκε στην κατάθεση του σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρεις (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Ο «Ρασπούτιν» «ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς», είπε ο κ. Αγγελής, ενώ φέρεται να κατέθεσε πως «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίο ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».

«Κουμάντο» φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής, «δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”».

Ο κ. Αγγελής φέρεται να προσκόμισε έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών του και ειδικότερα έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Επανέλαβε ακόμη ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή που διενεργεί τη σχετική έρευνα για την υπόθεση ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Αναφερόμενος τέλος στις σχέσεις του και με όλους (Δημητρίου, και λοιποί) φέρεται να είπε: «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ