26 Απριλίου 2024

“Κάηκε” το κέντρο της Αθήνας: Άγρια επεισόδια με μολότοφ, πέτρες, δακρυγόνα και κρότου λάμψης στο Σύνταγμα (pics)


Πεδίο μάχης θυμίζει το Σύνταγμα όταν μαθητές από την πορεία συλλαλητηρίου έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, με την σειρά τους, αντέδρασαν κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη για αρκετή ώρα. Οι διαδηλωτές, μάλιστα, άναψαν φωτιές σε απορρίμματα δημιουργώντας μικρά οδοφράγματα.

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο. Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Νωρίτερα οι διαδηλωτές που μετέχουν στα επεισόδια πέταξαν μια βόμβα μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ενώ προκάλεσαν και φθορές σε δύο ΑΤΜ.

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο. Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Οι περίπου 1000 μαθητές διαδήλωσαν για την κατάσταση στην παιδεία και δήλωσαν αποφασισμένοι «να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, ενάντια στις ελλείψεις και στο νέο λύκειο που ετοιμάζεται».

Ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. Ομάδα περίπου 100 ατόμων που είχε παρεισφρήσει στην πορεία πέταξε φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια η ομάδα των νεαρών κατευθύνθηκε στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη όπου ανά διαστήματα επιτίθεται κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκεται στο σημείο.

Η πορεία των μαθητών είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια και σε αυτή συμμετέχουν πάνω 2.000 άτομα. Λίγη ώρα αργότερα στήθηκαν οδοφράγματα στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός με τα επεισόδια να μεταφέρονται μπροστά από τη Βουλή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ