Ερντογάν: “Βρυχάται” ξανά. “Ο πλούτος της Κύπρου δεν τους ανήκει”

Για μία ακόμη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει αποφασισμένος να διεκδικήσει… ό, τι περισσότερο μπορεί εντός και… εκτός τειχών.

Την… σταθερή αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο επανέλαβε ξανά ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γραπτό μήνυμά του κατά την έναρξη συνεδρίου στην Άγκυρα με τίτλο «Ο Τελευταίος λόγος στην Κύπρο».

Τις πληροφορίες μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η οποία τονίζει πως ο Ερντογάν στέλνει σαφές μήνυμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας πως «όσοι νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα έρθουν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τ/Κ. Όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα ως Τουρκία, έτσι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατεύουμε και τα δικαιώματα των Τ/Κ στο νησί και την ανατ. Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στα πλοία που διαθέτει η Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο και ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες για φυσικό αέριο υπό την προστασία του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας.Ο Ερντογάν και η… προοπτική δεκαετίας για τα Βαρώσια

Το συνέδριο παρακολουθεί και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ήρθε από τα Κατεχόμενα για το λόγο αυτό και ο οποίος ανέφερε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα ολοκληρωθεί σε βάθος 10 χρόνων. «Βιάζεται» ο Ερντογάν: Τον Δεκέμβριο θα εγκατασταθούν οι S-400 στην Τουρκία!

Αναφερόμενος στην περίλειστη πόλη της Αμμοχώστου και ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Συντονιστής της Τουρκίας για την Κύπρο, επιβεβαίωσε ότι η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει και ότι θα εξασφαλιστεί η δίκαιη επιστροφή των περιουσιών με βάση τα ιστορικά έγγραφα που υπάρχουν.

«Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα ανοίξει για εγκατάσταση υπό το φως των ιστορικών εγγράφων που διασφαλίζουν την επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο».

Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι με την καταγραφή που έγινε από το ψευδοκράτος προκύπτει ότι τη δεκαετία του 1950 επί βρετανικής κυριαρχίας μεταβιβάστηκαν παράνομα οι περιουσίες των ευαγών ιδρυμάτων (ΕΒΚΑΦ) σε φυσικά πρόσωπα, ωστόσο στα αρχεία υπάρχουν όλες οι σχετικές αποδείξεις σχετικά με αυτές τις παρανομίες.

Πηγή: sigmalive.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here