Συστάσεις Αυγενάκη μετά το… χαρτοπόλεμο ΠΑΟΚ – Άρη.

Μήνυμα κατά των εμπρηστικών δηλώσεων από παράγοντες και ΠΑΕ έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μια ημέρα μετά το «χαρτοπόλεμο» του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε ο… πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, αναφορικά με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (22/9) στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ – Άρης: Φουλ… επίθεση απ’τους «κίτρινους»! «Καταργήθηκε κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας»

«Οι εμπρηστικές και απαξιωτικές δηλώσεις … δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος βελτίωσης στο ποδόσφαιρο και ασφάλειας στα γήπεδα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Καυστικός ΠΑΟΚ για Άρη! «Ανακοίνωση υπαγορευμένη από τα κεντρικά»

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ακόμη ότι «… η ποδοσφαιρική κοινωνία οφείλει να αυτοσυγκρατείται και να σταματήσει να «πυροβολεί τα πόδια της»», ενώ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

ΠΑΟΚ – Άρης: «Κίτρινη»… αντεπίθεση! «Πείτε μας ποιοι είναι αυτοί πίσω από τον πάγκο μας»Η δήλωση του κ. Αυγενάκη

«Οι εμπρηστικές και απαξιωτικές δηλώσεις/ανακοινώσεις παραγόντων και ΠΑΕ δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος βελτίωσης στο ποδόσφαιρο και ασφάλειας στα γήπεδα. Δεν βοηθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας και της επιστροφής των φιλάθλων και των οικογενειών στις εξέδρες. Συντελούν μονάχα στην όξυνση και στην καλλιέργεια περαιτέρω απαξίωσης του αθλήματος.

Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι η ποδοσφαιρική κοινωνία οφείλει να αυτοσυγκρατείται και να σταματήσει να «πυροβολεί τα πόδια της». Να υπακούει και να σέβεται τους νόμους και το κανονιστικό πλαίσιο. Να προστατεύει το άθλημα, ώστε να αποκτούν υπεραξία τόσο οι ομάδες όσο και οι ποδοσφαιριστές.

Η ευρύτερη κοινωνία απαιτεί συνεργασίες και συναίνεση, στο δρόμο προς την ανάκαμψη και την πρόοδο. Καλώ όλους να αναλογιστούν και να επωμιστούν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here