Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη τραγωδία στο Μάτι

Οι χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στο Μάτι από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το κλίμα πυροδότησαν νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη», ενώ η απάντηση της κυβέρνησης ήταν άμεση λέγοντας πως “ οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα”!Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί συγγνώμη για το Μάτι

Για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, διατυπώνοντας, παράλληλα, την απαίτηση, να ζητήσει συγνώμη.

Αναλυτικά ο κ. Χαρίτσης σημειώνει πως «μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- «κωλοτούμπα», από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ! Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για «ακραία καιρικά φαινόμενα» και για την κλιματική αλλαγή. Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας!».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, όμως, απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη».ΝΔ: Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων αναφέρει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “ σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη”.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ