Χανιά: Φρικιαστικές αποκαλύψεις στη δίκη για την δολοφονία του 70χρονου κτηνοτρόφου

Η σορός του άτυχου κτηνοτρόφου ήταν διαμελισμένη – Τι κατέθεσε η χήρα και η κόρη του δολοφονηθέντος – Φρικιαστικές αποκαλύψεις και από Αστυνομικό της Ασφάλειας για το πώς έθαψαν το πτώμα και σε τι κατάσταση εντοπίστηκε η σορός του κτηνοτρόφου

Συνεχίζεται με συνταρακτικές αποκαλύψεις η εκδίκαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του 70χρονου κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη, τον Μάρτιο του 2018, η σορός του οποίου είχε βρεθεί περίπου δυόμιση μήνες μετά την εξαφάνισή του, στα τέλη Ιουνίου, θαμμένη σε λάκκο 5 μέτρων, στον Αλικιανό Χανίων.

Βασικοί κατηγορούμενοι του στυγερού εγκλήματος είναι δύο αδέλφια, 39 και 44 ετών που συνελήφθησαν μετά από εξονυχιστικές έρευνες των αστυνομικών αρχών, στις 19 Ιουνίου του 2018 και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε συναυτουργία καθώς και για περιύβριση νεκρού.

Ο 44χρονος μετά την απολογία του, είχε κριθεί προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ο 39χρονος αδελφός, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Η σορός του άτυχου κτηνοτρόφου βρέθηκε διαμελισμένη

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από την πολιτική αγωγή και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κόρης του δολοφονηθέντος, το άψυχο σώμα του Παντελή Δούρουντακη βρέθηκε διαμελισμένο, κάποια τμήματα του σώματος έλειπαν ενώ ο θανών έφερε και κατάγματα πλευρών. Τα ευρήματα αυτά όπως ισχυρίστηκε η πλευρά της πολιτικής αγωγής, δεν δικαιολογούνται από τον τρόπο που δολοφονήθηκε ο 70χρονος, καθώς ο θάνατος επήλθε από όπλο και με την πρώτη σφαίρα έπεσε νεκρός.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, οτι από την ακροαματική διαδικασία δεν κατέστη δυνατό να ξεκαθαριστεί και εξετάζεται ακόμα αν ο διαμελισμός της σορού του 70χρονου, τελέστη κατά την διάρκεια των εργασιών εκσκαφής ή πριν θαφτεί στο χώρο που τελικώς ανευρέθη.

Η πολιτική αγωγή, συμπεραίνει ότι βάσει των ευρημάτων το πτώμα διαμελίστηκε από τον δράστη ενώ η υπεράσπιση ισχυρίζεται οτι με βάση την ομολογία ενός εκ των κατηγορουμένων, το σώμα του δολοφονηθέντος, διαμελίστηκε κατά την διάρκεια της εκσκαφής.

Τι κατέθεσε η χήρα του δολοφονηθέντος και η κόρη του

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η σύζυγος του δολοφονηθέντος η οποία σημείωσε οτι η σχέση του συζύγου της με τα δύο αδέλφια ήταν τεταμένη τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του θανόντος ανέφερε ότι οι σχέσεις του άτυχου Παντελή Δούρουντακη με τους δύο βασικούς κατηγορούμενος ήταν φιλικές ενώ είχαν συνεργαστεί και επαγγελματικά για μια οικοδομή που είχε χτίσει η οικογένεια Δούρουντακη.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια όπως τόνισε, οι σχέσεις του θανόντος με τα αδέρφια ήταν τεταμένες καθώς περνούσαν μέσα από τα βοσκοτόπια του θύματος προκειμένου να εκτελέσουν παράνομες εργασίες στα χωράφια τους στα οποία περνούσαν καταπατώντας την ιδιοκτησία του Παντελή Δούρουντακη.

Τα ίδια υποστήριξε και η δεύτερη μάρτυρας, η κόρη του θανοντος σημειώνοντας ότι ο θανών δεν ήθελε να γίνονται παράνομες δραστηριότητες των αδερφών κοντά στο χωράφι του και για αυτό είχαν σημειωθεί λεκτικές προστριβές μεταξύ τους.

Πώς έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης – Πώς έθαψαν το πτώμα, σε τι κατάσταση βρέθηκε η σορός – Η κατάθεση αστυνομικού της ασφάλειας Χανίων

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση αστυνομικού που υπηρετεί στην Ασφάλεια Χανίων και μετείχε στις πολύμηνες έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του 70χρονου κτηνοτρόφου που στην εξέλιξή της αποκαλύφθηκε οτι επρόκειτο για δολοφονία.

Όπως τόνισε ο ίδιος, από την αρχή οι αστυνομικοί εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα. Έγιναν έρευνες από θαλάσσης, επίγειες αλλά και από αέρος και στην πορεία των ερευνών εξέτασαν το στίγμα του τηλεφώνου του Παντελή Δουρουντάκη, συνέλεξαν στοιχεία από κάμερες στην περιοχή και εντόπισαν το όχημα του θανοντος – από κάμερα κλειστού κυκλώματος πρατηρίου – να κινείτο στην χώρα Σφακιων με κατεύθυνση προς Χανιά. Όταν αποκρυπτογραφήθηκαν τα στίγματα των κινητών που χρησιμοποιούσε ο 70χρονος, το ένα κινητό εντοπίστηκε τελευταία φορά στην Χώρα Σφακιων και το άλλο κινητό εξέπεμπε μέχρι και την επόμενη ημέρα στο Πατελαρι.

Έτσι άρχισαν οι έρευνες στις γύρω περιοχές κοντά στο Πατελάρι. Στην συνέχεια ανακρίθηκαν τα αδέρφια καθώς ο γιος του θανοντος είχε αναφέρει στις αρχές ότι το πρωί πριν εξαφανισθεί ο πατέρας του είχε μια λεκτική διαμάχη με τους δύο κατηγορούμενους. Όταν ανακρίθηκαν τα αδέρφια οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπέπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις και ανακρίβειες. Κρίθηκε σκόπιμο από τις αρχές να ερευνηθεί εκ νέου το λατομείο των αδερφών και με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου από τα Χανιά έγινε ενδελεχής έρευνα.

Τα ευρήματα των Αστυνομικών ήταν αρκετά όπως οι σταγόνες αίματος σε μια πλατφόρμα μεταφοράς βαρέων οχημάτων και σε ένα φορτηγό. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες τόνισε επίσης, ότι μετά που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τα αδέρφια, ένας εξ’ αυτών, ομολόγησε το ίδιο βράδυ το έγκλημα υποδεικνύοντας στις αρχές το σημείο που θάφτηκε το άψυχο σώμα του Παντελή Δουρουντάκη, στο οικόπεδο στον Αλικιανό.

Ο αστυνομικός επίσης ανέφερε ότι με βάση τα όσα είχε δηλώσει ο ένας εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων, μετά την δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη, στον χώρο του λατομείου, τσαλάκωσε το αυτοκίνητο, το φόρτωσε σε μια καρότσα μεταφοράς, τοποθέτησε το πτώμα, έπειτα το αυτοκίνητο του θύματος και από πάνω έβαλε πολλά κυβικά χαλίκι. Το άψυχο σώμα βρέθηκε σε βάθος 6 μέτρων σε χώρο στον Αλικιανό ενώ το αυτοκίνητο στα 5 μέτρα. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη, διαμελισμένο ενώ κάποια τμήματα της σορού δεν βρέθηκαν ποτέ.

Στις 4 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία της δίκης

Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη στη δικαστική αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, όμως δικηγόρος από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ζήτησε αναβολή λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος και το δικαστήριο όρισε σήμερα Τρίτη 24/9 την διεξαγωγή της δίκης. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (24/9) η έδρα, η επόμενη ημέρα διεξαγωγής της δίκης είναι η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 70χρονος από τα Σφακιά, είχε εξαφανιστεί απόγευμα Τετάρτης στις 7 Μαρτίου όταν την τελευταία φορά, πήγε στο κοπάδι του και από τότε δεν είχε δώσε σημεία ζωής ενώ παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που έγιναν τις επόμενες ημέρες και στα Σφακιά αλλά και στον οδικό άξονα Αλικιανού – Σούγιας, όπου είχαν εντοπισθεί σήματα κινητού τηλεφώνου, δεν βρέθηκε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε το αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζεται, οτι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια ωστόσο, ο ηλικιωμένος ήταν άφαντος.

Η υπόθεση παρέμενε «ανοιχτή» με τις αστυνομικές αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες «προς κάθε κατεύθυνση» και με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Μάλιστα, με την υπόθεση της εξαφάνισης ασχολήθηκε και το Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ. συλλέγοντας πολλά στοιχεία τα οποία αναλύθηκαν εργαστηριακά και μπήκαν στον μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων που διενεργούσε την προανάκριση. Σύντομα, οι υποψίες των αρχών οτι δεν πρόκειται για απλή υπόθεση εξαφάνισης αλλά για δολοφονία, επιβεβαιώθηκαν.

Τελικά, στις 19 Ιουνίου και πριν ακόμα βρεθεί η σορός του 70χρονου κτηνοτρόφου, οι αστυνομικές αρχές, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, συνέλαβαν τα δύο αδέλφια στα Σφακιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς αν και δεν έχει βρεθεί η σορός του άτυχου 70χρονου, θεωρείτο βέβαιο οτι ο κτηνοτρόφος είχε δολοφονηθεί.

Υπό το βάρος των αδιάσειστων στοιχείων που ειχαν συγκεντρώσει οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας και που αποδείκνυαν την ενοχή των κατηγορουμένων και λίγες ώρες πριν περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν, οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν το έγκλημα και υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν θάψει τον 70χρονο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο που τα δύο αδέλφια είχαν θάψει τον κτηνοτρόφο, σε ιδιωτικό χώρο στον Αλικιανό, με τον 44χρονο να οδηγείται μετά την απολογία του στη φυλακή ενώ ο 39χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: flashnews.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here