Βρετανία: «Όχι» από τους Εργατικούς στις πρόωρες εκλογές


Αρνητικοί είναι οι Εργατικοί στη Βρετανία στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Και αυτό μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συμμορφωθεί με τον νόμο που τον υποχρεώνει να ζητήσει αναβολή της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος σημείωσε ότι οι Εργατικοί στη Βρετανία είναι σε επαφή με άλλα κόμματα για το πώς θα συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο αύριο, όταν θα λειτουργήσει και πάλι η Βουλή των Κοινοτήτων.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί και δεσμεύτηκε ότι θα εμποδίσει αυτόν τον «μη εκλεγμένο πρωθυπουργό» να χρησιμοποιήσει την κρίση του Brexit για να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο Κόρμπιν είπε ότι αύριο, όταν ξαναρχίσει τις εργασίες του το κοινοβούλιο, θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για ό,τι έγινε. «Ο Μπόρις Τζόνσον κρίθηκε ότι παραπλάνησε τη χώρα. Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί τώρα», επανέλαβε, καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του κόμματός του που φώναζαν ρυθμικά «Έξω ο Τζόνσον». «Έτσι θα γίνει ο πιο βραχύβιος πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας και δικαίως», τόνισε κατηγορώντας τα μέλη της κυβέρνησης ότι «πιστεύουν ότι οι κανόνες που θέτουν για όλους τους άλλους δεν ισχύουν για τους ίδιους».

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα όπου διεξάγεται το συνέδριο του κόμματος, στο Μπράιτον, ήταν ενθουσιώδης – σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα, όταν ο Κόρμπιν επικρίθηκε από ορισμένους φιλοευρωπαίους βουλευτές επειδή πίεζε να υιοθετηθεί η δική του στρατηγική για το Brexit –με την ελπίδα ότι θα κερδίσει τις εκλογές– και στη συνέχεια να διεξαχθεί ένα ειδικό συνέδριο για να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσουν οι Εργατικοί σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο δημοψήφισμα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ