Άγρια επίθεση Τουσκ στον Τραμπ: Η ιστορία μπορεί να τον καταγράψει ως ψεδοηγέτη

Κάθε φορά που… ανοίγει το στόμα του ο Ντόναλντ Τραμπ, προκαλεί. Το έκανε και από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Αυτή τη φορά, τα όσα… έσουρε στους άλλους, δεν έμειναν αναπάντητα. Φρόντισε γι’ αυτό ο Ντόναλντ Τουσκ.

Στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ τα… είπε ένα χεράκι στον συνονόματό του. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε λαϊκιστή, ψευδοηγέτη.

«Το μέλλον δεν ανήκει στους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον ανήκει στους πατριώτες», είχε πει από το ίδιο βήμα πριν μερικές μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως οι σοφοί ηγέτες βάζουν πρώτα τον λαό και τη χώρα τους. Τραμπ – Ζελένσκι: Αστειάκια και αμηχανία μετά το… τηλεφώνημα και την έρευνα…

«Γνωρίζω ότι η λέξη παγκοσμιοποίηση δεν ακούγεται γοητευτική. Στο δικό μου πολιτικό λεξιλόγιο, παγκοσμιοποίηση και αλληλεγγύη σημαίνουν το ίδιο πράγμα», του «απάντησε» ο Τουσκ. Φυσικά, δεν ήταν αυτή η απάντηση του απερχόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Πιο ηχηρά ήταν όσα είπε στη συνέχεια. Ο Τουσκ αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε την ομιλία του στον ΟΗΕ απ’ όσα είπε ο Τραμπ. «Από λόγια που ειπώθηκαν εδώ πριν από δύο μέρες, λόγια που προτείνουν μια έμφυτη σύγκρουση μεταξύ πατριωτισμού και διεθνισμού». Ήταν μια προφανής αναφορά του στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ενάντια στον εγωκεντρισμό που μπορεί να προκύψει από τον πατριωτισμό. «Η Ιστορία των εθνών μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να μετατραπεί η αγάπη κάποιου για την πατρίδα του σε μίσος προς τους γείτονές του. Για να προστατέψουμε την αλήθεια, δεν είναι αρκετό να κατηγορούμε τους άλλους ότι προωθούν ψευδείς ειδήσεις», συμπλήρωσε, χρησιμοποιώντας την προσφιλή φράση (fake news) του προέδρου των ΗΠΑ.

Και έδωσε το τελειωτικό… χτύπημα λέγοντας: «αν οι ισχυροί του κόσμου δεν σέβονται το κράτος δικαίου, θα καταγραφούν στην Ιστορία όχι ως ηγέτες, αλλά ως ψευδοηγέτες».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here