Σύντομη συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτέρες – Ανοικτό το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης


«Φαίνεται το ενδεχόμενο της Τριμερούς να είναι ορατό. Όπως επίσης και ενδεχόμενα αν υπάρξει κατάληξη κατά την τριμερή να συγκληθεί και μια άτυπη πενταμερής» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Κύπρου Αναστασιάδης αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

«Εξέθεσα στον Γενικό Γραμματέα τις δικές μας θέσεις, ότι είμαστε έτοιμοι δηλαδή για μια συμφωνία όρων αναφοράς προκειμένου να επιτραπεί η επανέναρξη του διαλόγου με τα τρία συστατικά, κοινή δήλωση, συγκλίσεις του Κραν Μοντανά και το πλαίσιο ΓΓ που έχει παρουσιαστεί στις 30 Ιουνίου» ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ετοιμότητα του για συμμετοχή σε τριμερή.

«Έχω πει ότι είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συναντηθούμε σε μια τριμερή προκειμένου να ευρεθεί ο τρόπος συμφωνίας ή τουλάχιστον να επαναληφθεί η συναντίληψη που επικράτησε τις πρώτες ώρες μετά την πρόσφατη της κυρίας Λουτ».

Eξέφρασε ικανοποίηση για την πρόθεση του ΓΓ να συνεργαστεί για την επίλυση στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς πότε τοποθετείται χρονικά η Τριμερής, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας. «Αναμένουμε εντός Οκτωβρίου, είτε στη Νέα Υόρκη είτε σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ