Παγκόσμιο στίβου: Η συγκλονιστική κίνηση του δρομέα από τη Γουινέα Μπισάου (vid)


Μία από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές του παγκόσμιου αθλητισμού εκτυλίχθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα. Πρωταγωνιστής ένας αθλητικής από τη Γουινέα Μπισάου

Ο Μπραϊμπά Νταμπό δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο, δεν πανηγύρισε κάποια επιτυχία, ωστόσο αποτελεί (σ.σ. ό,τι και να γίνει στη συνέχεια) το πρόσωπο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στη Ντόχα.

Ο αθλητής της Γουινέα Μπισάου φρόντισε να στείλει σ’ όλο το πλανήτη το μήνυμα για το σημαίνει πραγματικά αθλητισμός, κερδίζοντας την αναγνώριση όλου του κόσμου.

Τι έκανε ο Νταμπό; Στον αγώνα των 5.000 μέτρων πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει στην άκρη την προσπάθεια του, προκειμένου να βοηθήσει τον συναθλητή του Τζόναθαν Μπάσμπι που ήταν έτοιμος να καταρρεύσει, έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις.

Η συγκινητική στιγμή


Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νταμπό, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα όλων των θεατών, τόνισε:  «Σκοπός μου ήταν να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να βοηθήσω το άλλο παιδί. Τον είδα που δεν έτρεχε κανονικά και κατάλαβα πως δεν πρόκειται να τερματίσει. Ήξερα πως δεν πρόκειται να καταρρίψω το προσωπικό μου ρεκόρ και σκέφτηκα πως είναι καλύτερα να τον βοηθήσω να τερματίσει. Αυτός είναι και ο βασικός σκοπός ενός αγώνα».

«Με ευχαρίστησε πολλές φορές, δεν μπορούσε καλά καλά να μιλήσει. Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα και άρα η συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να κρατήσει πολύ», πρόσθεσε ο αθλητής της Γουινέα Μπισάου, ο οποίος έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον πλανήτη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ