Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες την ημέρα. Σε κακή κατάσταση η υγεία του


Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και συνεχίζει να βρίσκεται στην απομόνωση στη φυλακή στη Βρετανία όπου κρατείται.

Αυτό δήλωσε ο Κάρλος Ποβέδα, δικηγόρος του Ασάνζ στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ενώ έκανε γνωστό πως «βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και έχει μόλις μία ώρα για διαπροσωπικές επαφές στη διάθεσή του. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει χάσει βάρος και είναι εντελώς αποκομμένος από τον κόσμο. Αυτό επηρεάζει την υγεία του».

Ο Ασάνζ είχε συλληφθεί στο Λονδίνο το Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλακή γιατί παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του με εγγύηση το 2012.

Τότε ο mr. WikiLeaks είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου ήταν καταζητούμενος για κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, καθώς και την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Μετά τη σύλληψή του, η Ουάσινγκτον υπέβαλε στο Λονδίνο αίτημα έκδοσης του Ασάνζ, με την ακροαματική διαδικασία να έχει προγραμματιστεί στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών σε περίπτωση που εκδοθεί, δικαστεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ με βάση το κατηγορητήριο το οποίο έχει καταρτιστεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ