Οργή Άγκυρας κατά Ελλάδας – Κύπρου. Μας κοροϊδεύετε.


Απάντησε η Άγκυρα στο κοινό ανακοινωθέν Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απορρίπτει τη διακήρυξη.
Κάνει επίθεση στην Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζει ανειλικρινή.

Δεν άρεσε στην Αγκυρα  το κοινό ανακοινωθέν Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου μετά τη συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη που καταδίκαζε την τουρκική επιθετικότητα και εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απορρίπτει τη διακήρυξη και επιτίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Μάλιστα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ανειλικρινή και τονίζει ότι «στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χαμί Ακσόι:

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία).

Δεν έχει όφελος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, η προσπάθεια της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης να εντάξουν στις μαξιμαλιστικές και στις παράνομες πολιτικές τους και τις χώρες της Ε.Ε. αλλά και τις χώρες τις περιοχής.

Οι χώρες τις περιοχής δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη αλλά ούτε λόγια να πουν για τα προβλήματα του Αιγαίου ούτε στο ζήτημα της Κύπρου.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία τύχη οι προσπάθειες που γίνονται με πολιτική σκοπιμότητα κι έχουν στόχο να αγνοούν την Τουρκία και τους Τουρκοκυπριους και να τους αφομοιώσουν.

Επίσης είναι μια απόδειξη της ανειλικρίνειας της Ελλάδος που από τη μια στέλνει μηνύματα συνεργασίας και από την άλλη για τη χώρα μας εκφράζει αβάσιμους ισχυρισμούς.

Καλούμε τις χώρες αυτές να έρθουν αντιμέτωπες με την πολιτική, οικονομική και γεωγραφική πραγματικότητα της περιοχής και να ασκήσουν πολιτική που να αρμόζει με την πραγματικότητα αυτή.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. αλλά και δίκαιης και μόνιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Στην περιοχή αυτή δεν θα επιρροή και ισχύ τα σχέδια τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

Στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ