Μηλόπιτα με καρύδια και σταφίδες

Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας, 450γρ
70 γρ. λιωμένο βούτυρο, για άλειμμα
6-7 μήλα  καθαρισμένα, σε μικρά καρέ (τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν)
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, αλεσμένη σε σκόνη
180 γρ. ζάχαρη καστανή + λίγη επιπλέον, για τα φύλλα
1½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες, μουλιασμένες σε 60 ml κονιάκ
3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη ζάχαρη άχνη + κανέλα, για σερβίρισμα

Διαδικασία
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα μήλα με την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, τις μουλιασμένες σταφίδες, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη από την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να απλώσουμε στο ταψί τα μισά φύλλα της συσκευασίας. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη ένα ένα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τη χαράζουμε σε καρεδάκια. Την ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here