Εθνική – Φαν’τ Σιπ: “Ξέρω τι μπορούν να κάνουν Μανωλάς και Σωκράτης, να δούμε και τους άλλους”

Ο Τζον Φαν”τ Σιπ μίλησε για το αυριανό Ιταλία – Ελλάδα, αναφέρθηκε στην απόφαση του να προχωρήσει σε αλλαγές στις κλήσεις του, ξεκαθάρισε πως υπολογίζει κανονικά τα… βαριά ονόματα της “Γαλανόλευκης” ενώ αναφέρθηκε στα στοιχεία που περιμένει να δει από τους ποδοσφαιριστές του κόντρα στην “σκουάντρα ατζούρα”.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ τόνισε πως βλέπει τα επόμενα ματς των προκριματικών στο Euro 2020 ως καλή ευκαιρία να μάθει τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και ξεκαθάρισε πως υπολογίζει κανονικά τα “βαριά” ονόματα που δεν πήρε μαζί του στη Ρώμη.  Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία που περιμένει να δει από τους παίκτες του κόντρα στη “σκουάντρα ατζούρα”.Πιο συγκεκριμένα, ο Ολλανδός εκλέκτορας της Εθνικής μίλησε…

Για την Ιταλία και τη δουλειά του Μαντσίνι:

«Ο Μαντσίνι έχει κάνει καλή δουλειά και σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχει την Ιταλία πρώτη με πιθανότητα να προκριθεί από αύριο. Πρέπει κι εμείς να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στην Εθνική Ελλάδος. Ή ομάδα έχει προβλήματα τα τελευταία χρόνια και δεν προκρίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις. Εμείς ήδη ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε τη δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει στόχο να πάει στο Κατάρ το 2022 αλλά και να τα πάει καλά στο Nations League του χρόνου. Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια λοιπόν θα τα χρησιμοποιήσω για να δω ποιοι παίκτες θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις επόμενες προκριματικές φάσεις».

Για την εμπειρία του στην Ιταλία σαν παίκτης της Τζένοα:

«Η εμπειρία μου στην Ιταλία ήταν πολύ καλή. Πέρασα τέσσερα χρόνια στη Γένοβα και τα ματς με τη Σαμπντόρια ήταν πολύ ωραία. Πάιξαμε αντίπαλοι και με τον Μαντσίνι ή τον Γκούλιτ. Πάντα ήταν δύσκολο να παίζεις απέναντι στην Σαμπντόρια.».

Για το γεγονός ότι δεν κάλεσε Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη και Σάμαρη:

«Έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά σε άλλους παίκτες. Ξέρω τον Μανωλά και τον Σωκράτη αλλά δεν ξέρω άλλους παίκτες. Δεν έχω κόψει όμως κανέναν. Ο Μανωλάς κι ο Σωκράτης τους είπα ότι δε θα κληθούν στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι παίκτες της ομάδας. Πρέπει λοιπόν να έχουμε μια δομή και μια βάση για να χτίσουμε μια καλή ομάδα και πρέπει να ανοίξει λίγο η δεξαμενή των επιλογών μου».

Για το τί θα ήθελε να δει από τους παίκτες του:

«Θέλουμε να δούμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε μια καλή ομάδα. Να δούμε μια ομάδα που ο ένας θα παλέυει για τον άλλον. Θέλουμε επίσης να δούμε να βγαίνει το πλάνο που δουλέυουμε στις προπονήσεις και που θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Οπότε το ματς αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για σημαντικές εμπειρίες. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να σταθούμε επάξια απέναντι στην Ιταλία».

Για το αν οι μη κλήσεις Σωκράτη, Μανωλά, Τοροσίδη σημαίνουν ότι είχε εντοπίσει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας:

«Έχουμε δει πράγματα που δε δουλεύουν, αλλά δεν αφορούν μόνο στην άμυνα. Ήταν λάθη συνολικά στη λειτουργία της ομάδας. Θέλουμε να δούμε νέους παίκτες που μπαίνουν στην ομάδα να κάνουν το βήμα παραπάνω. Στο κέντρο της άμυνας δεν είδαμε πολλούς παίκτες στο παρελθόν και θέλαμε να δούμε καινούριους παίκτες οι οποίοι ίσως θα έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στο πως θέλουμε να παίξουμε. Φυσικά απέναντι μας θα είναι η Ιταλία και είναι εύκολο να το λες αλλά πρέπει να το εφαρμόσεις κιόλας. Οπότε θέλω να δω μια ανταγωνιστική ομάδα».

Για το αν τον ανησυχεί περαιτέρω πτώση του ηθικού σε περίπτωση νέων αποτυχημένων αποτελεσμάτων:

«Πρώτον μιλάμε πως όλα είναι καλά με τους παίκτες που δεν είναι εδώ. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι τα αποτέλεσματα εδώ και καιρό δεν είναι καλά. Δε φοβάμαι καθόλου γι’ αυτό ήρθα και δέχθηκα αυτή την πρόκληση. Πιστεύω στην αναδιοργάνωσή της. Είμαστε εδώ για να επανασυστήσουμε και να χτίσουμε μια καινούρια ομάδα. Στην αρχή σίγουρα τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι καλά, οπότε θα είναι καλό να έχουμε και κάποια καλά αποτελέσματα στην προσπάθειά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here