Συρία: Ανυποχώρητες οι δυο πλευρές. “Δεν κάνουμε πίσω” λέει ο Ερντογάν – Το μήνυμα των Κούρδων


Απόπειρα εθνοκάθαρσης των Κούρδων από τους Τούρκους καταγγέλλει η μαχήτρια Ντελάλ.
Συγκλονίζουν τα λόγια της για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο βόρειο τμήμα στη Συρία.
“Πεθαίνουμε για να σώσουμε τον κόσμο” δηλώνει η Κούρδισσα μαχήτρια.
Δεν κάνουμε πίσω παρά τις απειλές προειδοποιεί ο Ερντογάν

Συγκλονίζει η κούρδισσα μαχήτρια Ντελάλ που μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ δεν δίστασε να πει πως “θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνουμε”, αναφερόμενη στην εισβολή των Τούρκων στη Συρία. 8 νεκροί Τούρκοι από ρουκέτα Κούρδων

Η Ντελάλ κάνει λόγο για απόπειρα εθνοκάθαρσης των Κούρδων από τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στη Συρία και τονίζει πως “η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ροζάβα είναι άσχημη”. Να σημειώσουμε πως Ροζάβα αποκαλούν οι Κούρδοι το αυτόνομο κράτος που έχουν ανακηρύξει στη Βόρεια Συρία.

Όπως τονίζει “το Αφρίν μας έδειξε πως η γενναιότητα και το κουράγιο δεν αρκούν για να κερδίσεις ένα πόλεμο όπως κάναμε με το ISIS. Μέλη του YPJ πέθαναν πολεμώντας το ΙΚ για να είμαστε ασφαλείς. Τώρα πεθαίνουμε για να σώσουμε τον κόσμο» δηλώνει η μαχήτρια.

Μάλιστα σύμφωνα με τη Ντελάλ η αντίδραση του YPJ μπορεί να είναι μόνο ένα πράγμα. Να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις αδελφές του. «Στόχος της Τουρκίας είναι η κουρδική εθνοκάθαρση. Το Άφριν μας έδειξε ότι η Τουρκία μπορεί να βομβαρδίζει μέχρι να τους σκοτώσει όλους και να τρομοκρατεί τους πολίτες για να φύγουν από τα σπίτια τους. Θέλουμε απεγνωσμένα να αποφύγουμε ένα νέο Αφρίν, αλλά η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην εθνοκάθαρση των Κούρδων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το YPJ (Women’s Protection Units) έχει πάνω από 20.000 μαχήτριες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Click4more: Συρία: 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά την τουρκική εισβολήΔεν υποχωρεί ο Ερντογάν! Δεν τερματίζει την εισβολή παρά τις “απειλές”

Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ