Ανυποχώρητος ο Ερντογάν: Δεν σταματάμε την επίχειρηση στη Συρία – Έτοιμος για κυρώσεις ο Τραμπ


Απορρίπτει τις «απειλές» ο Τούρκος πρόεδρος

Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

Έτοιμος για κυρώσεις ο Τραμπ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Τουρκία ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις για την εισβολή της στη Συρία και την επίθεση της στις κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Μνούτσιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εξουσιοδότηση για κυρώσεις, αλλά δεν τις έχει ενεργποιήσει ακόμα, είπε ο κ. Μνούτσιν.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής: «Δεδομένης της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για να αποτρέψει την Τουρκία από οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετική στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, αδιάκριτης στόχευσης πολιτών, εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων ή στόχων ή άλλων ενεργειών που υπονομεύουν τις συνεχιζόμενες αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ