Οργή στην Άγκυρα κατά του Ακιντζί – Μετά το σχόλιό του για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε την τουρκική εισβολή της Συρία, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, ο κ. Ακιντζί έγραψε χτες στο Facebook:

«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πέθαναν στο πλευρό μου στις μάχες της Λευκωσίας. Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος. Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Πηγή Ειρήνης” δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Τι είπε ο Οκτάι

Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση Ερντογάν εξοργίστηκε. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter, κατηγόρησε τον κ. Ακιντζί ότι «αγνοεί το γεγονός πως, η επιχείρηση στη Συρία πραγματοποιείται με στόχο τη σταθερότητα στην περιοχή». Προσέθεσε μάλιστα ότι: «Η δήλωση Ακιντζί στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων».

Μετά τη δήλωση Οκτάι, o κ. Ακιντζί άλλαξε τις ρυθμίσεις της ανάρτησής του στο Facebook για να τη βλέπουν μόνο οι φίλοι του.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ