Τσίπρας: Δεν έχουμε τη λογική εφόδου απέναντι σε άλλες δυνάμεις

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους, ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας.

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη κατά την διάρκεια εκδήλωσης – συζήτησης στην  Πάτρα, προσθέτοντας ότι «ζούμε σε μία εύθραυστη και άστατη περιοχή, ενώ δεν έχουμε από την ανατολή γείτονες που έχουν πάντοτε καλές διαθέσεις».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «με την πολιτική μας αναβαθμίσαμε την γεωπολιτική δυναμική της χώρας».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, είπε ότι «πέραν από την μάχη που δώσαμε για να ξανακερδίσουμε την οικονομική μας κυριαρχία, παραλάβαμε άδεια ταμεία και αυτό ήταν προσχεδιασμένο από τους προηγούμενους που μας κουνάνε και το χέρι τώρα». «Μας κουνάει το χέρι ο Σαμαράς και κάνουν μια ολόκληρη συζήτηση για το αν έπρεπε να πέσει ή να μην πέσει, οδηγούσε την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και ο λαός ήταν σε ανθρωπιστική κρίση, γι’ αυτό εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα να παίξουμε παιχνίδια απέναντι σε αυτό το λαό και να αποστούμε της ευθύνης που ο ίδιος ο λαός μας έδινε, να πάρουμε δηλαδή την διακυβέρνηση και να δώσουμε την μάχη για να ξαναπατήσει στα πόδια του» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα έργα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και της υπογειοποίησης του σιδηρόδρομου στην Πάτρα, είπε ότι «οι εργολαβίες στον δρόμο σταμάτησαν και ο σχεδιασμός της υπογειοποίησης βρίσκεται σε ανάσχεση», ενώ όπως συμπλήρωσε «και με αφορμή την κατάργηση της Νομικής, έχω την αίσθηση ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει έλθει με εκδικητική τάση απέναντι στους Πατρινούς και τους Αχαιούς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι που βάζουν το ζήτημα των ομογενών ισότιμο με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή την αλλαγή του Συντάγματος, οι ανίερες δηλαδή συμμαχίες με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα πληρωθούν από όποιον το επιχειρήσει».

Σχετικά με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «απευθύνεται σε όλους», τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «δεν έχουμε την λογική εφόδου απέναντι σε άλλες δυνάμεις».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ