Ερντογάν: Δεν θα κηρύξει ποτέ εκεχειρία στη βορειοδυτική Συρία

Αμετακίνητος παραμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκληραίνοντας τη στάση του. Δεν πρόκειται να κηρύξει ποτέ εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία, ενώ δεν ανησυχεί για κυρώσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν θα κηρύξει ποτέ μια εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία, και πως δεν «θα διαπραγματευτεί ποτέ με τρομοκράτες», αναφέροντας πως ο στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη Συρία είναι ξεκάθαρος και πως δεν ανησυχεί για την επιβολή κυρώσεων.

Σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως ο στόχος της τουρκικής επέμβασης είναι οι Κούρδοι μαχητές να εκδιωχθούν σε μια απόσταση πάνω από 32 χλμ εντός της συριακής επικράτειας.

Συμπλήρωσε πως η είσοδος του συριακού στρατού στην πόλη Μάνμπιζ «δεν είναι αρνητική», αλλά μαχητές δεν πρέπει να παραμείνουν εκεί, ενώ τόνισε πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για τις συριακές πόλεις Κομπάνι και Μάνμπιζ συνεχίζονται.

Πρόσθεσε πως είναι έτοιμες οι εναλλακτικές για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 , δηλώνοντας «πως οι προσφορές καταφθάνουν».

Παράλληλα η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, του ανέφερε πως η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα συμβάλει στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην διαδικασία εξεύρευσης πολιτικής λύσης.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ