Πανικός στη Σπάρτη: Ηλικιωμένος απειλούσε με καραμπίνα υπαλλήλους της ΔΕΗ


Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (23/10/2019) στη Σπάρτη όταν ένας άνδρας ηλικίας περίπου 85 ετών οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα απείλησε υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο flynews.gr, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είχαν πάει στο αγρόκτημα του ηλικιωμένου για να προβούν σε μετακίνηση πυλώνα, που βρισκόταν εντός του χωραφιού του.

Ο άνδρας αρνήθηκε την είσοδό τους στο χωράφι και τους απείλησε με την κυνηγετική καραμπίνα για να τους αποτρέψει.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας Σπάρτης και έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν περίπου δύο ώρες, το συμβάν έληξε χωρίς να συμβεί τίποτα χειρότερο.


Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ασχετα με το συμπεριφορα του ηλικιωμενου, να πω οτι η ΔΕΗ ηταν και ειναι κρατος εν κρατει. Οπου θελει τοποθετει πυργους υψηλης εντασης, κολωνες, ηλεκτροφορα καλωδια κλπ χωρις πολλη σκεψη. Η ακρως σημαντικη τουριστικα περιοχη του Μυστρα δεν βλεπεται πλεον ειτε απο κοντα αλλα κυριως απο μακρια, Δεκαδες πυργοι υψηλης τασεως και κολωνες εμποδιζουν τη θεα του ομορφου αυτου τοπιου. Δεν εχει καποιος που μενει σε αποσταση 3-4 χιλιομετρων απο το καστρο, παρα να ριξει μια ματια απο τη βεραντα του, για να καταλαβει αυτο που γινεται απο τη ΔΕΗ.
    Επισης ακομη σοβαροτερο ειναι το θεμα εναρξης πυρκαγιων απο σπινθηρες, προσωπικα ειχα δυο περιστατικα, μια σοβαρη πυρκαγια προ αρκετων ετων που κατεστρεψε αρκετα δεντρα και μια που τη προλαβα στην εναρξη της το καλοκαιρι του 2006.
    Προσφατα επισης, μου προσθεσαν κολωνες με μετασχηματιστη εντος κτηματος μου οπου υπηρχαν ηδη 4 κολωνες και δεν με ειδοποιησαν ποτε. Και δεν τις εβαλαν τουλαχιστον στα συνορα 5-10 μετρα πιο εξω απο εκει που τις εβαλαν, αλλα χωρις να σκεφτουν τις φυτεψαν μεσα στο κτημα ενω μπορουσαν να τις περασουν απο αλλου με βαση και των προδιαγραφων.
    Για κακη τυχη της περιοχης, ολοι οι παλιοι πυργοι υψηλης τασης αντικαθισταθηκαν απο νεοτερους στα πλαισια της μεταφορας ρευματος στη Κρητη που εχει προγραμματισθει. Ετσι η δυτικη πλευρα της κοιλαδας της Λακωνιας κατα μηκος των προποδων του Ταυγετου πνιγεται απο πυργους, κολωνες και καλωδια, σε αντιθεση με τη πλευρα προς τον Παρνωνα οπου δεν φαινεται να υπαρχει το ιδιο προβλημα ειδικα με τους πυργους υψηλης τασης.
    Φυσικα η ΔΕΗ αγρον αγορασε και δεν ρωταει κανεναν. Απο αυτη την αποψη μπορω να κατανοησω την οργη του ηλικιωμενου, τη στιγμη μαλιστα που οπου και να αποτανθει δεν θα βρει το δικιο του. Ενα συστημα δικτατορας που δεν τον ενδιαφερει ο πολιτης. Οι δε κυβερνησεις ουτε καν ασχολουνται με τετοια θεματα παρα μονο με υποσχεσεις παραμονες εκλογων. Η γελοιοτης κρατους και κυβερνησεων με ολη τη σημασια της λεξης.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ