Γεωργιάδης για Τσίπρα – Πολάκη: Αν είχα στοιχεία εναντίον τους θα πήγαινα στον εισαγγελέα

«Όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης μπορούν να λένε ασταμάτητα τις χυδαιότητές τους ότι είμαστε διεφθαρμένοι, με τον ίδιο τρόπο προσπάθησα να τους δείξω ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει σ” αυτούς», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Εξηγήσεις για την δήλωσή του που άναψε φωτιές, ότι “μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων”, έδωσε το βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ANT1 “αν είχε στοιχεία, θα είπα πάει στον εισαγγελέα. Άλλωστε αυτό που είπα σήμερα, το έχω πει μέσα στη Βουλή όταν ψήφιζαν τη σχετική τροπολογία, την πρώτη στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους που επέτρεπε αυξήσεις στις πολυεθνικές εταιρείες”.

“Όταν ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο κ. Πολάκης μπορούν να λένε ασταμάτητα τις χυδαιότητές τους ότι δήθεν δικές μου αποφάσεις ή άλλων ευνόησαν την εταιρεία και άρα είμαστε διεφθαρμένοι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησα να τους δείξω ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει σ’ αυτούς”, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει λίγο αργότερα: “Όσο λοιπόν ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την χυδαιότητα για τη Novartis για να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου, θα επαναλαμβάνω. Εάν κρίνουμε τους πολιτικούς αν είναι διεφθαρμένοι ή όχι από το πώς ερμηνεύουμε μιά τους απόφαση, σας λέω για να το ξέρετε: η κυβέρνηση που ωφέλησε τις πολυεθνικές και τη Novartis ειδικά περισσότερο πάσης άλλης, είναι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα“.

Σε ερώτηση σχετικά με το ντοκιμαντέρ Ελβετικής τηλεόρασης και την ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί εξακολουθούν να μιλούν με τη Novartis ενώ κατηγορείται για διαφθορά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: “Είμαστε αναγκασμένοι ως κράτος να μιλάμε και με τη Novartis, ασχέτως κατηγοριών. Επί Τσίπρα που κατηγορούσε τη Novartis ότι μας λάδωσε, δεν μιλούσε η κυβέρνηση με τη Novartis; Το ακριβότερο φάρμακο της Novartis μπήκε στην ελληνική αγορά επί Ανδρέα Ξανθού και έχει 340.000€ η δόση…”

Σχολιάζοντας τέλος την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον πρωθυπουργό να στείλει τον υπουργού Ανάπτυξης σπίτι του, διαφορετικά ταυτίζεται με αυτόν, ο κ. Γεωργιάδης είπε: “Νομίζω ότι θα με αναδομήσει…”.

Δείτε τι είπε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο κ. Γεωργιάδης:

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here