Παπαγγελόπουλος: Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως

Δριμεία ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην οποία αναφέρεται σε «παρακρατικές και μαφιόζικες μεθόδους» που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί ένοχοι στην υπόθεση της Novartis.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετίζεται με δημοσίευμα του documento.gr  το οποίο αφορά στην αναφορά των εισαγγελέων διαφθοράς οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Νίκος Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο- Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Και μάλιστα ότι τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς έχει κατατεθεί ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και έχει διαταχθεί βάση αυτής προκαταρκτική εξέταση. Δήλωση Παπαγγελόπουλου

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στη δήλωση του αναφέρει αναλυτικά:

«Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας. Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα».Για πάνω από μια ώρα κατέθετε ο Μιχάλης Καλογήρου

Την ίδια στιγμή, για πάνω από μία ώρα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου κατέθετε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Στον κ. Καλογήρου είχε αναφερθεί ο Γ. Αγγελής υποστηρίζοντας ότι διάφορες πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός για απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την Εισαγγελία Διαφθοράς διαπίστωσε πως υπήρχε κάποια «υπέρτερη αρχή» που τις εμπόδιζε. Είχε πει επίσης ότι σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο ίδιος μαζί με την τότε Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, ο Μ. Καλογήρου εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τους μέχρι τότε χειρισμούς τόσο της Ελένης Τουλουπάκη όσο και του “Ρασπουτιν”.

Ο Μιχάλης Καλογήρου είχε απαντήσει τότε ότι ότι η μόνη ενημέρωση που είχε από τον αντιεισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση Novartis ήταν μόνο «η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ