ΠΑΟΚ – “Yπάρχει νόμος που προβλέπει τι θα πληρώσει για να παίξει στο Καυτανζόγλειο”

Ο πρώην πρόεδρος του Καυτανζογλείου, Γιάννης Παπαϊωάνου, μίλησε όσον αφορά το ενδεχόμενο μετακόμισης του ΠΑΟΚ εκεί και ανέλυσε τα δεδομένα που υπάρχουν όσον αφορά το οικονομικό κόστος που θα έχει στον «δικέφαλο του Βορρα».

Με δηλώσεις του στον “Arena FM 89,5” o πρώην πρόεδρος του Καυτανζογλείου, Γιάννης Παπαϊωάνου ανέλυσε τα δεδομένα που υπάρχουν όσον αφορά την πιθανή μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Στάδιο λόγω των έργων για τη Νέα Τούμπα.

Ο κ. Παπαϊωάνου τόνισε ότι το στάδιο επί της ουσίας υπολειτουργεί και ότι θα χρειαστεί αρκετά βελτιωτικά έργα και επιδιορθώσεις αν ο ΠΑΟΚ θέλει να στεγαστεί σε αυτό.

Όσον αφορά τη μίσθωση του γηπέδου, υπογραμμίστηκε πως υπάρχει συγκεκριμένος νόμος βάση του οποίου το κόστος μπορεί να ανέβει μέχρι και στα δύο εκατομμύρια ευρώ για τον “δικέφαλο του Βορρά”.Oι δηλώσεις του Γιάννης Παπαϊωάνου

«Είχα τη χαρά και την τύχη να είμαι πρόεδρος της διοίκησης του Καυτανζογλείου την εποχή των μνημονίων. Τα έσοδα ήταν περιορισμένα δηλαδή, υπήρχαν και προβλήματα με τον Ηρακλή. Είχαμε φιλοξενήσει όλον τον κόσμο που ασχολείται με τον αθλητισμό, είχαμε φιλοξενήσει ανθρώπους του στίβου γύρω και μέσα στο Στάδιο. Το Καυτανζόγλειο είναι κάτι περισσότερο από ένα γήπεδο. Πρέπει να εξοπλιστεί με ό,τι χρειάζεται δηλαδή.

Πρέπει να έρθει μια καινούρια επιτροπή και να αξιολογήσει την πρόταση του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Υπάρχει νόμος που προβλέπει πόσο θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ για να παίξει εκεί. Μπορεί να βγει πάνω από 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, οπότε η διοίκηση του Καυτανζογλείου πρέπει να μεριμνήσει για να κάνει το χώρο εξαιρετικό, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις να παίζει εκεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Ηρακλής το χρησιμοποιούσε ως έδρα πριν ανακατασκευαστεί το γήπεδο. Αγωνιζόταν εκεί και πριν έχει φωτισμό. Όταν είχαμε αναλάβει ο Ηρακλής έπαιζε στη Δ’ Εθνική. Για να βρεθεί λύση πρέπει η επιτροπή να δημιουργήσει όλες τις υποδομές του σταδίου. Πρέπει να υπάρχουν χώροι που θα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δεν είναι τόσο απλό αυτό. Πριν λίγα χρόνια το Καυτανζόγλειο δεν μπορούσε να συντηρήσει τον χλοοτάπητα. Ο ΠΑΟΚ δεν κόλλησε στα δύσκολα, δεν νομίζω να κολλήσει σε αυτά.

Το προσωπικό έχει μειωθεί πολύ στο γήπεδο. Θα χρειαστεί και επιπλέον προσωπικό για να γίνουν αυτά που γίνονται. Δεν υπερβαίνουν τα δέκα άτομα, το προσωπικό του σταδίου. Υπολειτουργεί αυτή τη στιγμή. Οι φύλακες είναι λιγότεροι για παράδειγμα. Πρέπει να προνοηθεί κι αυτό. Ή ο ΠΑΟΚ θα αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας ή η διοίκηση πρέπει να μεριμνήσει για να διορθωθούν αυτά».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ