Κεραμέως: Ξεκίνησε το πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα στα πανεπιστήμια

Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης είναι ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως τόνισε σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΙ πως ξεκίνησε το πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα στα πανεπιστήμια για φοιτητές εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Παρουσιάσαμε το πρώτο στην ιστορία αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της χώρα μας για φοιτητές εκτός ΕΕ. Ο φοιτητής θα έρθει στη χώρα μας, θα πληρώσει δίδακτρα, και το πανεπιστήμιο θα έχει επιπλέον έσοδα. Θα περάσουμε ρύθμιση που θα καταρτίζει πιο εύκολα τέτοια προγράμματα και κάνουν τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Αντί να διώχνουμε φοιτητές να προσελκύουμε» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Ακόμη η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει, μετά από ενδελεχή διάλογο με όλα τα κόμματα, νέα πλαίσια για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια και την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών θεματικών στο σχολείο.

«Πρέπει να πάρεις την παιδεία ένα βήμα παραπέρα πρέπει να η παιδεία προσφέρει και ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες, να προετοιμάσει τα παιδιά για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία όπως πχ ότι ‘’σέβομαι το περιβάλλον, το συνάνθρωπό μου’’».

Ακόμη η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως «αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση θα κρατάει τη σημαία, κι όχι αυτός που κληρώνεται, για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβράβευση της προσπάθειας όλη τη ζωή του κάποιος να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος να ξεπερνά τον εαυτό του. Είναι μήνυμα στη νέα γενιά».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη όταν γίναμε κυβέρνηση, 2 μήνες πριν ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά τα βιβλία είναι όλα στη θέση τους από τον Αύγουστο σε όλα τα σχολεία της χώρας».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ