Τζανακόπουλος: Είμαστε ακόμα μέλη της Προανακριτικής – Επίθεση για ΑΣΟΕΕ, «καυγάς» για Γεωργιάδη


Η Προανακριτική για τη Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ένας τσακωμός και τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ απασχόλησαν τη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Τρίτης (12.11.2019) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Κοντός ψαλμός» είπε όταν ρωτήθηκε αν το απόγευμα ο ίδιος και ο Παύλος Πολάκης θα βρεθούν στην Προανακριτική για τη Novartis. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης δεν θα επιμένουν να αρθεί η εξαίρεσή τους ώστε να εξεταστεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του.

«Το κεντρικό ζήτημα είναι η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας, με την έννοια ότι η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεσή μας είναι ανυπόστατη. Το δεύτερο ζήτημα όμως είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ, ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίζει τη λειτουργία της επιτροπής. Άρα εμείς, σταθμίζοντας αυτές τις δύο αρχές, στη βάση των οποίων θέλουμε να πορευτούμε και στη βάση των οποίων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες, θα καθορίσουμε τη στάση μας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more: Προανακριτική χωρίς Τζανακόπουλο και Πολάκη – Κάνει… πίσω λόγω Φρουζή ο ΣΥΡΙΖΑ

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η όποια στάση επιλεγεί σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά αποχώρηση. «Μίλησε κανείς για αποχώρηση; Είμαστε μέλη της Επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρο μας, εμείς επιλέγουμε πως θα εκπροσωπούμε το κόμμα μας», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που όταν ρωτήθηκε αν, στην περίπτωση που κληθεί ως μάρτυρας, θα πάει να καταθέσει στην Επιτροπή είπε: «ας κληθούμε πρώτα και μετά θα σας πω».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε επίσης ότι, με ευθύνη της ΝΔ δεν έχει καταθέσει ακόμα ο Κ. Φρουζής, διότι εκείνη «έβαλε στο τραπέζι» ζήτημα εξαίρεσης του ίδιου και του Παύλου Πολάκη. «Η ΝΔ επέλεξε, αντί να εξετάσει τον κ. Φρουζή, να ανοίξει θέμα, παρανόμως και αντισυνταγματικά, για την εξαίρεσή μας», είπε και τόνισε ότι η ΝΔ το έκανε αυτό για να καθυστερήσει την εξέταση και γιατί γνωρίζει ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε φιάσκο δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχεία περί σκευωρίας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο αίτημα του Δ. Παπαγγελόπουλου για την εξαίρεση των Θάνου Πλεύρη, Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, είπε ότι υπάρχει ζήτημα με την παραμονή βουλευτών της ΝΔ στην Επιτροπή εάν ήταν δικηγόροι εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis. «Η ουσία είναι αν ο κ. Πλεύρης ήταν δικηγόρος του κ. Μανιαδάκη. Όχι εάν εγώ πήγα στον Άρειο Πάγο, επίσκεψη για την οποία έχω κάνει σχετικά, αναφορά στο briefing», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.«Ακροδεξιός ο Άδωνις Γεωργιάδης»

Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως εκείνος και ο Παύλος Πολάκης είναι «σύγχρονοι Κασιδιάρηδες», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε «θέλετε ειλικρινά να σχολιάσω σοβαρά τον κ. Γεωργιάδη;». Και στην επισήμανση πως είναι υπουργός της κυβέρνησης, είπε: «αυτό είναι πρόβλημα της κυβέρνησης».

«Αν κάποιος έχει επαφή, σχέση και συναγελάζεται με ακροδεξιούς και έχει υπάρξει και παραμένει ακροδεξιός και ιδεολογικά συγγενής με τη Νέα Δημοκρατία, είναι ο κ. Γεωργιάδης» σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (σ.σ. το απόσπασμα στο 11:00 του βίντεο).

Τα πνεύματα… άναψαν όταν ο Νίκος Στραβελάκης, που ήταν επίσης στο πάνελ, τόνισε πως το βράδυ της Δευτέρας στο επίσημο δείπνο για τον Κινέζο πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης έμοιαζαν… κολλητοί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ότι ο καλύτερος υπουργός είναι ο Μάκης Βορίδης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πολιτική σοβαρότητα στον συγκεκριμένο κύριο». «Άρα τον επαναφέρετε στην τάξη τον κ. Τσίπρα;» ρώτησε ο Ν. Στραβελάκης και εκεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος… «εξερράγη»!«Είσαι προβοκάτορας;»

Τζανακόπουλος: Καλά, αστειεύεστε τώρα; Είστε προβοκάτορας. Είστε πολιτικός προβοκάτορας;
Στραβελάκης: Μα σας παρακαλώ κ. Τζανακόπουλε. Τι είναι αυτά που λέτε! Ο κ. Τσίπρας μιλούσε με τον κ. Γεωργιάδη, είναι πολιτικός πολιτισμός
Τζανακόπουλος: Ναι ωραία μιλούσε, τι θέλετε να κάνω εγώ;
Στραβελάκης: Ήταν ένας ξένος ηγέτης στο Προεδρικό, αστειεύτηκαν και εσείς λέτε ότι είναι ακροδεξιός το κ. Γεωργιάδης.
Τζανακόπουλος: Ε μα είναι, τι να κάνω; Αν ρωτήσετε και τον κ. Τσίπρα, ακροδεξιός θα σας πει ότι είναι ακροδεξιός ο κ. Γεωργιάδης. Και τον έχει πει ο κ. Τσίπρας ακροδεξιό.
Στραβελάκης: Λέτε ότι είμαι προβοκάτορας;
Τζανακόπουλος: Προφανώς είστε προβοκάτορας! Προβοκάρετε εδώ και 20 λεπτά.
Στραβελάκης: Τι λέτε κ. Τζανακόπουλε! Σας παρακαλώ πολύ, μάθετε να συζητάτε πολιτισμένα και δέχεστε και ερωτήματα για θέματα στα οποία δεν συμφωνείτε!
Τζανακόπουλος: κ. Στραβελάκη, αυτός ο οποίος συζητά πολιτισμένα είμαι εγώ και με διακόπτετε σε κάθε μου φράση!

Όλος ο καυγάς από το 12:37 του video«Κανονικότητα να δέρνει η αστυνομία φοιτητές;»

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν χθες στην ΑΣΟΕΕ και τις εικόνες με αστυνομικούς και χτυπούν διαδηλωτές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Αυτή είναι η κανονικότητα; Να δέρνει η αστυνομία φοιτητές; Εμείς τέτοια πράγματα δε θα κάναμε, και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό» είπε, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης από τα κρίσιμα ζητήματα γιατί βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση σε σχέση με το ακροδεξιό της ακροατήριο στο προσφυγικό».

Ενοχλήθηκε δε γιατί ενώ μιλούσε για τα όσα έγιναν χθες στην ΑΣΟΕΕ, πίσω του παίζονταν πλάνα από τα ευρήματα μετά την έρευνα της Κυριακής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Σχολιάζοντας τα όσα βρέθηκαν είπε: «Το τι μπορεί να γράψει κάποιος σε έναν τοίχο ή σε ένα υπόγειο ή σε μια αποθήκη… Δεν βρήκαν και καλάσνικοφ». Σημείωσε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με αυτά τα πράγματα.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διάβασε από το κινητό του μια ανατριχιαστική καταγγελία για βασανιστήρια από δυνάμεις των ΜΑΤ τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια. «“Η σύλληψη ήταν προσχηματική και σκόπιμη. Υπέστη βασανιστήρια πριν μεταφερθεί στην κρατική ασφάλεια τα οποία είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες…” είναι περιστατικό από τη συμπεριφορά των ΜΑΤ την περασμένη Παρασκευή. Έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση στην οποία υπάρχουν λογικές ακραίας καταστολής ακραίας συμπεριφοράς των αστυνομικών» σχολίασε.

Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Στραβελάκης τσακώθηκαν και για το θέμα της ΑΣΟΕΕ, την παραπάνω καταγγελία για τον ξυλοδαρμό, για τον Ρουβίκωνα…

Δείτε όλα όσα έγιναν

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ