Φρουζής: Όλα όσα κατέθεσε στην Προανακριτική για τη Novartis – Κορυφώνεται το ενδιαφέρον

Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην Προανακριτική για την Novartis και τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον της οποίας βρέθηκε για δεύτερη φορά ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής (15.11.2019).

Την Πέμπτη (14.11.2019) “απέναντι” στα μέλη της Επιτροπής ο Κωνσταντίνος Φρουζής συνέχισε την κατάθεσή του, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και μίλησε για όλους και για όλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής επιβεβαίωσε ότι είχε στενές οικογενειακές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αναφέροντας:

“Είναι γνωστό πως ο πατέρας μου ήταν Γενικός Γραμματέας στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”.

Επίσης ανέφερε ότι είχε στείλει mail με το βιογραφικό του στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αναζητούσε εργασία.

Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι οργάνωσε στο σπίτι του ένα λιτό δείπνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν, όμως, αυτός γίνει πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης ότι υπήρχε πρόγραμμα προώθησης για δημοσιογράφους αλλά ήταν μικρό το κονδύλι. Για εκπαιδευτικούς – όπως διευκρίνισε – λόγους.

Νωρίτερα, αίσθηση είχε, επίσης, προκαλέσει ερώτηση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρας Αυγέρη.

Διαβάστε τη στιχομυθία:

Αυγέρη: (αναφέρει την πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας) και ρωτάει τον Κωνσταντίνο Φρουζή: “Βλέπω σας χύθηκε ο καφές απ’ το φλυντζάνι, θα πάρετε λεφτά; Σας πιάνει η τροπολογία;”

Φρουζής: Δεν ξέρω θα ρωτήσω τον δικηγόρο μου.

Click4more: Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για “πολιτικούς που χρηματίστηκαν”Καλημέρα με… ένταση

Η ένταση δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά, με τη συνεδρίαση να ξεκινά με… συζήτηση για το πως έγιναν οι διαρροές της πρώτης του κατάθεσης.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, μάλιστα, φέρεται να είπε πως “είδα κι εγώ ότι υπήρξαν διαρροές, αλλά όχι από εμένα”. Ένταση προκλήθηκε και σε άλλο σημείο της κατάθεσης, λίγο πριν τη διακοπή για γεύμα, όταν ο κ. Φρουζής έλεγε πως είχε πάει στο Μαξίμου αλλά δεν είχε δει τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Click4more: Οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα ζητήσουν την κατάθεση Φρουζή!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, παρουσίασε τότε ένα e-mail του Φρουζή που περιλαμβάνεται στο βούλευμα που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Σαμαρά. Το αρχείο αυτό ήταν αποθηκευμένο με το όνομα “Samaras to perifereia” και ξεκινούσε με την προσφώνηση “αγαπητέ”. Ο Σπύρος Λάππας ρώτησε αν αφορούσε τον Αντώνη Σαμαρά και απάντησε ο Φρουζής απάντησε πως αφορούσε τον πρόεδρο της μητρικής Novartis. Τότε επικράτησε ένταση, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν και θεώρησαν την ερώτηση παρελκυστική.Φρουζής μέρος… δεύτερον

Σε ό,τι αφορά στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής στα όσα έχει μπει μέχρι στιγμής στο… δεύτερο μέρος της παρουσίας του στην Προανακριτική, επιμένει ότι δεν κλήθηκε ποτέ από τους εισαγγελείς για να καταθέσει και πως δεν του έχει δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας.

Δεν μου ανέφερε ονόματα πολιτικών η Τουλουπάκη

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιμένουν πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός πως δεν κλήθηκε να καταθέσει γιατί αυτό είχε γίνει τρείς φορές: τον Φεβρουάριο του ’18, τον Μάρτιο του ‘19 και τον Απρίλιο 19 κι εκείνος επέλεξε να στείλει υπόμνημα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ του τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. Αρνήθηκε, επίσης, πως είχε συναντήσει τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Είπε πως είχε συναντήσει δυο φορές τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και 4 -5 τον Μάριο Σαλμά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία πάντα μελών του ΣΦΕΕ. Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο υποστήριξε ότι τον συνάντησε μια φορά στο φουαγιέ στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο είπε πως τον έχει δει μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας μαζί με άλλα περίπου 20 άτομα, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία, όπως φέρεται να είπε, τον κάλεσε όχι για να καταθέσει αλλά “για να της πω αυτά που ήθελε“.“Είδα και τον Τσίπρα πριν το ’15”

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται, επίσης, να είπε ότι πριν από το 2015 είχε συναντηθεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με τον (μετέπειτα υπουργό Υγείας) Ανδρέα Ξανθό «πολλές φορές» αλλά και «τρεις φορές με τον Σταθάκη». «Συναντήθηκα πριν από το ’15 και με τον Τσίπρα, πριν από το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά που μείωνε τις τιμές και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε».

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis υποστήριξε ότι “ο τζίρος εκτοξεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ“, κάνοντας μάλιστα λόγο για “αλματώδη αύξηση”.

Δεν ήμουν υπεύθυνος για κανένα φάρμακο, όπως και δεν πήγα ούτε με τα τα νερά της (της Novartis). Δεν μοιράστηκαν μίζες σε γιατρούς

«Προσωπικά δεν συνάντησα ποτέ τον Σαμαρά prive, δεν μετέφερα ποτέ προς αυτόν, κάτι τροχήλατο, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα», φέρεται να είπε ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τον πρώην πρωθυπουργό «τον συνάντησα σε μία μεγάλη εκδήλωση παρουσία της Μέρκελ. Εκεί είχα κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ, δίπλα μου καθόταν στον Δασκαλόπουλος».

«Ήμουν επιθετικός προς την γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μας πληρώσει. Η τοποθέτησή μου για τα χρέη προς την φαρμακοβιομηχανία έπαιξαν στον τύπο», φέρεται να είπε επίσης ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Πρόσθεσε πως ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης “έφυγε το 2014 και εγώ το 2015″.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε επίσης ότι σε ημερομηνία που δεν θυμάται, είχε πάει στο Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά, αλλά δεν είχε συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό. Τον είχε δει μια άλλη αφορά, αλλά και πάλι δεν θυμόταν πότε.“Δεν μου μίλησε για πολιτικούς η Τουλουπάκη”

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, τον ρώτησε γιατί δεν κατήγγειλε τη συνάντηση με την Ελένη Τουλουπάκη, ο Κωνσταντίνος Φρουζής απάντησε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πως δεν είχε σκοπό να αντιπαρατεθεί με το κράτος. «Δεν έχω κάνει αναφορά για παράτυπη συμπεριφορά. Οι δικηγόροι μου με ρώτησαν τι ήθελα να κάνω. Το μόνο που ήθελα ήταν να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί μου, είχαν περάσει τόσοι μήνες».

Σε ερώτηση του Σπύρου Λάππα αν ζήτησε έγγραφα από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis επέμεινε ότι κανείς, ποτέ, δεν τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του επισημαίνει πως έχει καταθέσει τρεις φορές υπομνήματα και ενώ έχει καταθέσει πως δεν του έχει ασκηθεί καμία δίωξη, του έχει ασκηθεί και μάλιστα τρεις φορές, η μια τον Ιανουάριο του 2018, όταν του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα και του δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του.

Στην ερώτηση μέχρι ποιο ποσό ήταν η δέσμευση, ο Κ. Φρουζής απάντησε πως του έχουν δεσμευτεί 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό στην Ελβετία. Ερωτηθείς από τον Σπύρο Λάππα αν η Ελένη Τουλουπάκη του ανέφερε ονόματα πολιτικών, ο μάρτυρας κατέθεσε: «όχι, δεν μου ανέφερε».“Με έκλεβε η γραμματέας μου”

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην κατάθεσή του υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η γραμματέας του Μαρία Μαραγγέλη “επί 3 χρόνια με έκλεβε. Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια, χειριζόταν απ’ όλα, προσωπικά μου πράγματα, φροντιστήρια παιδιών κλπ. Το 2015 άρχισα να την βάζω στη γωνία”.

Είπε επίσης πως “τον Μανία τον γνώριζα και ως έναν άνθρωπο προσπαθούσε να βγάζει άκρη με τα δελτία τιμών”.

Μπαίνοντας στην αίθουσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, επεσήμανε πως “η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενους μάρτυρες, με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση ένα κατηγορούμενο τον Φρουζή και ένα πολιτικό πρόσωπο”.Ο Φρουζής έδειξε την Κελέση – Τι είπε για Λοβέρδο

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ποτέ δεν έγινε συνάντηση στο σπίτι του Ν. Χασαπόπουλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Διέψευσε επίσης και την κατάθεση Σαράφη όσο αφορά την σχέση Μανιαδάκη – Λοβέρδου. Λένε επίσης ότι ο Φρουζής είπε πως “η Ελένη Τουλουπάκη μου πρότεινε ευνοϊκή μεταχείριση και όχι να είμαι κουκουλοφόρος μάρτυρας”.

Ο Φρουζής φέρεται να αρνήθηκε αρνείται όλες τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων. Ήταν κατηγορηματικός και πρόσθεσαν ότι το κίνητρο των προστατευόμενων είναι οικονομικό αφού τους έπιασαν ίσως με τη γίδα στην πλάτη.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ακόμα για τον Ανδρέα Λοβέρδο: “Έκανε ζημιά στην φαρμακοβιομηχανίες. Πάντα γίνονταν διαπραγματεύσεις και οι αποφάσεις στην περίοδο Λοβέρδου για τις τιμές ήταν προς τα κάτω”. Φέρεται να είπε ακόμα ότι η κατάθεση Σαράφη δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα. Για την κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση ότι ήταν όλα ψέμματα και ότι ειπώθηκαν ψέμματα για τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε και έναν διάλογο με τον Βασίλη Κεγκέρογλου:

Κεγκέρογλου: Έχετε υποψία για το ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση;
Φρουζής: Κάτι έχω στο μυαλό μου.
Υψηλάντης: Η κυρία Κελέση μήπως ήταν συνεργάτιδά σας;
Φρουζής: Δεν ξέρω πιθανολογώ πάνω από τη βάση.
Μαρκόπουλος: σε τι ποσοστό είστε;
Φρουζής (γελώντας για πρώτη φορά στη διαδικασία) Με πολύ καλές πιθανότητες. Σε καλό ποσοστό.Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φρουζής γκρέμισε το αφήγημα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis

Η σημερινή κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς ΝΔ – ΚΙΝΑΛ περί “σκευωρίας” στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνεχίζουν: Σήμερα, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών στην προανακριτική:

– Ο κ. Φρουζής αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ποτέ δεν του έγινε αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την κ. Τουλουπάκη, ούτε για τυχόν ευθύνες καθενός από αυτούς.
– Ο κ. Φρουζής πήρε πίσω όλα όσα κατέθεσε προχθές με υπαινιγμούς για τους εισαγγελείς διαφθοράς, καταθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε καμία παράτυπη ή παράνομη συμπεριφορά από μεριάς τους.
– Ο κ. Φρουζής αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με πιέσεις Παπαγγελόπουλου σε εισαγγελικούς λειτουργούς.
– Τέλος, ο κ. Φρουζής σήμερα ανακάλεσε επίσης όσα ανέφερε προχθές, ότι δήθεν δεν κλήθηκε ποτέ από εισαγγελικούς λειτουργούς, αφού ομολόγησε πως τελικά κλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ