Βρετανία: Δεν στηρίζουν Κόρμπιν οι Δημοκράτες της Βόρειας Ιρλανδίας


Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση στη Βρετανία με ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αυτό δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του DUP, Αρλίν Φόστερ, καθώς τόνισε πως μια κυβέρνηση με κεφαλή τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν θα είναι ιδιαίτερα επιζήμια για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το DUP στη Βόρεια Ιρλανδία ήταν ανέκαθεν εχθρικό απέναντι στον Κόρμπιν λόγω των καλών σχέσεων που έχει με τους Ιρλανδούς εθνικιστές του Σιν Φέιν που έχουν στόχο να κόψουν τους δεσμούς της Βόρειας Ιρλανδίας με το Λονδίνο και να ενταχθούν σε ένα ιρλανδικό κράτος.

Από την άλλη οι Εργατικοί και το DUP συμφωνούν στην αντίθεσή τους στη συμφωνία για το Brexit του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και εάν το DUP διατηρήσει τις 10 έδρες του στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, αυτές θα μπορούσαν να αποδειχθούν κρίσιμες στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.

«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θα στηρίξουμε ένα Εργατικό κόμμα υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν σε μια κυβέρνηση, διότι πιστεύουμε ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα είναι…ιδιαίτερα επιζήμιος για το Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι αφορά την διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η ηγέτης του DUP σε δημοσιογράφους στο Μπέλφαστ.

«Υπάρχουν πολλοί, πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα μπορούσαμε συνειδητά να στηρίξουμε μια κυβέρνηση υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν», δήλωσε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ