Παταγώδης αποτυχία του Pantsir-S1 στη Συρία;


Ο Ρώσος Viktor Murakhovsky, εκδότης του περιοδικού ‘Arsenal of Fatherland’, αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, πως η χρήση των Α/Α συστημάτων Pantsir-S1 στη Συρία, ήταν παταγώδης αποτυχία. Λίγο αργότερα, η δημοσίευση «κατέβηκε»…

Μπορεί ο Murakhovsky να διέγραψε το σχετικό ποστ, όχι ωστόσο πριν γίνει αντιληπτό από ρωσικά και δυτικά ΜΜΕ, καθώς και εκατοντάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Ο Murakhovsky υποστήριξε πως τα Pantsir δεν μπορούν να εγκλωβίσουν μικρού στόχους που κινούνται με χαμηλές ταχύτητες (πχ drones), ενώ παράλληλα εντοπίζουν μεγάλα πτηνά που ίπτανται πέριξ της βάσεώς Hmeimim στη Συρία, δημιουργώντας σύγχυση στους χειριστές του.

Τη περασμένη άνοιξη, η Ρωσία μετέφερε συστήματα Tor-M2U στη Συρία. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, τα Tor κατέρριψαν 80 στόχους με ακρίβεια 80%. Για την ίδια περίοδο, η ακρίβεια του Pantsir ήταν μόλις 19%, ποσοστό που απέχει έτη φωτός από το «100%» που έδινε το ρωσικό υπουργείο άμυνας πριν μερικούς μήνες.

Εφόσον τα λεγόμενα του Viktor Murakhovsky ισχύουν, τότε το Pantsir-S1 που είχε διαφημιστεί ως η τελευταία λέξη α/α τεχνολογίας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον ορισμό της αποτυχίας. Αυτό που δεν διευκρινίστηκε είναι ο λόγος που ο Murakhovsky διέγραψε τη δημοσίευσή του…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ