Αεροπλανοφόρα, US Navy: Αυτή είναι η διαθεσιμότητα


Αποκαλυπτικός είναι ο χάρτης με την διαθεσιμότητα των αμερικανικών αεροπλανοφόρων που δημοσίευσε η ιστοσελίδα southfront σύμφωνα με τον οποίο το 70% των πλοίων είναι διαθέσιμο.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύτηκε από τα συνολικά 10 αεροπλανοφόρα που το Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει δύο βρίσκονται στην θάλασσα σε αποστολές, τέσσερα είναι εκτός υπηρεσίας λόγω εργασιών συντήρησης και τέσσερα ακόμη ναυλοχούν στις βάσεις του Ναυτικού στις ΗΠΑ έτοιμα να αποπλεύσουν σε περίπτωση κρίσης.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύτηκε, το αεροπλανοφόρο CVN-75 Harry S. Truman βρίσκεται νότια της νήσου Bodo στην Νορβηγία στο πλαίσιο ΝΑΤΟικής άσκησης σε κοντινή σχετικά απόσταση από τις βάσεις του Στόλου του Β. Ατλαντικού του Ρωσικού Ναυτικού, ενώ το αεροπλανοφόρο CVN-76 Ronald Reagan πλέει στην Θάλασσα των Φιλιππίνων ανατολικά της Ταιβάν.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ έχουν επιχειρησιακά στη θάλασσα μόλις δύο αεροπλανοφόρα.

Τέσσερα πλοία τα CVN-71 Theodore Roosevelt, CVN-68 Nimitz, CVN-69 Dwight D. Eisenhower και CVN-73 George Washington είναι εκτός υπηρεσίας, λόγω εργασιών συντήρησης οι οποίες αναμένονται να διαρκέσουν το αργότερο μέχρι το 2021 για ένα τουλάχιστον πλοίο.

Τέλος, τα αεροπλανοφόρα CVN-77 George H.M. Bush, CVN-72 Abraham Lincoln, CVN-70 Carl Vinson, CVN-74 John C. Stennis έχει αγκυροβολήσει σε διαφορετικές βάσεις του Ναυτικού στην ηπειρωτική χώρα και στις δύο ακτές των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ