Δυτική Όχθη: Κατεδάφισαν τα σπίτια Παλαιστινίων που εμπλέκονται στον φόνο Ισραηλινού


Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε νωρίς σήμερα το πρωί τα σπίτια τεσσάρων Παλαιστίνιων που εμπλέκονται στη θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός 19χρονου Ισραηλινού στρατιώτη στη Δυτική Όχθη νωρίτερα φέτος.

Η εντολή για την κατεδάφιση των σπιτιών αυτών που βρίσκονταν στο χωριό Μπέιτ Κάχελ κοντά στη Χεβρώνα εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο. Οι τέσσερις άνδρες βρίσκονται στη φυλακή.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της κατεδάφισης, με δεκάδες Παλαιστίνιους να ρίχνουν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, χωρίς να σημειώνονται σοβαροί τραυματισμοί.

Το πτώμα του 19χρονου στρατιώτη εντοπίστηκε τον Αύγουστο στην Γκους Ετζιόν της Δυτικής Όχθης. Ο νεαρός έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, την ώρα που δέχθηκε επίθεση ο στρατιώτης φορούσε πολιτικά.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει την πολιτική του Ισραήλ να κατεδαφίζει τα σπίτια Παλαιστινίων που έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, ενώ τις έχουν χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου και μορφή συλλογικής τιμωρίας.

Συχνά οι οικογένειες των Παλαιστίνιων μένουν άστεγες μετά την κατεδάφιση του σπιτιού τους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ