Αφιέρωμα: Αυτά είναι τα 10 κορυφαία ζαχαροπλαστεία που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για το 2019 στην Ελλάδα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά; Ποιος λέει “όχι” σε αυτούς τους μικρούς γευστικούς θησαυρούς; 

Τα γλυκοπωλεία ή ζαχαροπλαστεία ή pattiserie, είναι ο επίγειος παράδεισος για μικρούς και μεγάλους, όλες τις εποχές του χρόνου. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν και έχουν μια μακρά ιστορία στην τέχνη του γλυκού.

Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές συνθήκες παρασκευής, και… πολλή μαγεία! Η δεξιοτεχνία, η φαντασία και το μεράκι του κάθε ζαχαροπλάστη αποτυπώνονται σ’ένα προϊόν τέχνης, έτοιμο για απόλαυση! Η ζαχαροπλαστική είναι ένα γαϊτανάκι αισθήσεων – εκεί όπου τα μεθυστικά αρώματα αναδύονται γαργαλιστικά, οι γεύσεις οξύνονται και οι σαγηνευτικές σοκολάτες μαγνητίζουν το βλέμμα.

Μέσα από το θεσμό των Best Greek Food Awards, θα ανακαλύψουμε τις δέκα κορυφαίες επιχειρήσεις με γλυκά σε όλη την Ελλάδα.

Μετά από αυτή την παρουσίαση, θα γνωρίζετε πλέον που θα πρέπει να πάτε για να… γλυκαθείτε με τα κορυφαία υλικά της αγοράς.

Πάμε να τους γνωρίσουμε αναλυτικά:

Ποιος δεν έχει φάει γλυκό από τα ζαχαροπλαστεία Tsirou;

Από τον Καρέα μέχρι το ξενοδοχείο Hilton, τα ζαχαροπλαστεία Tsirou είναι από εκείνα τα γλυκά που έχουν βάλει τον πήχη της ποιότητας στο υψηλότερο σημείο.

Βέλγικες σοκολάτες, πραλίνες και σοκολατάκια, τα ξακουστά σε όλους μας πλέον μακαρόν, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες που επιλέγουν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας και το Προεδρικό Μέγαρο έχουν την υπογραφή… Tsirou.

Στα πέντε καταστήματα που διαθέτει η εταιρία, μπορείς να βρεις αμέτρητα είδη γλυκών, σιροπιαστών και κάθε είδους γλύκισμα που έχεις ονειρευτεί να γευθείς. Κάθε παραγγελία για τούρτες για όλες τις περιστάσεις θα σου κάνουν τη διαφορά, αφού εκτός από γεύση και ποιότητα, η εικόνα και η τεχνική εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό.

Η Εταιρία Tsirou από το 1956 δραστηριοποιείται στο χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής. Από την ίδρυση της η εταιρία κινείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: Ποιότητα, Ποικιλία και Άψογη Εξυπηρέτηση.

Στα καταστήματα της εταιρίας διατίθενται μεγάλη γκάμα γλυκών που συνεχώς ανανεώνεται σύμφωνα με τις τάσεις και τις προτιμήσεις του κοινού. Τα περισσότερα προϊόντα είναι εντελώς χειροποίητα και χρησιμοποιούνται τα αγνότερα υλικά χωρίς κανένα τύπο συντηρητικών ουσιών.

Η Εταιρία Tsirou διαθέτει τμήμα catering για κάθε τύπου εκδηλώσεις και τμήμα επιχειρησιακού δώρου με καλάθια και συνθέσεις εξαιρετικής πρωτοτυπίας & επιμέλειας.

Η παραγωγή γίνεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Καρέα, συνολικού εμβαδού 1.000 m2 με εκπαιδευτικό κέντρο και πρότυπες αποθήκες συνολικού όγκου 2000 m3.

Στοιχεία επιχείρησης:

  1. Κατάστημα Καρέα: Ελλήνων Αξιωματικών 35, 162 33, τηλ.: 210 76 00 600 – 4
  2. Κατάστημα Παγκρατίου: Ευτυχίδου 44, 116 34, τηλ.: 210 70 14 188
  3. Κατάστημα Ξενοδοχείου HILTON Αθήνας: Βασιλίσσης Σοφίας 46, 115 28, τηλ.: 210 72 81 805 (Εσωτερικό 2805)
  4. Κατάστημα Γλυφάδας: Γρηγορίου Λαμπράκη 75, 166 75, τηλ.: 210 96 00 200
  5. Κατάστημα Πειραιά: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 31, 185 32, τηλ.: 210 41 000 88

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 09:00 π.μ. – 23:00 μ.μ., Κυριακή: 11:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.

Site: www.tsirou.gr

Facebook page: Ζαχαροπλαστεία «Τσίρου»


Aς γίνουμε Chourealιστες! Όταν μιλάμε για προφιτερόλ, σίγουρα εννοούμε… Choureal

Το πρωτότυπο ζαχαροπλαστείο Choureal, αφού κέρδισε το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, άνοιξε νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας.

Τα ολόφρεσκα tailor made προφιτερόλ του ζαχαροπλαστείου Choureal της Θεσσαλονίκης γλυκαίνουν από τις αρχές του έτους και τους κατοίκους της Αθήνας. Όσοι βρεθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη συμβολή των οδών Ερμού και Διομείας, μπορούν να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία της live παρασκευής των προφιτερόλ με υλικά που επιλέγει ο πελάτης.

Πρόκειται για την πρωτότυπη ιδέα του νεαρού ελληνοβρετανού χημικού Μάιλς Αναστάσιου Σκλήρη, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κερδίσει το  απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Η προσεγμένη πρώτη ύλη και η διαδραστική εμπειρία της παραγγελίας έχουν καταστήσει το Choureal ένα από τα πιο αγαπητά ζαχαροπλαστεία της πόλης, καθώς το κατάστημα επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 πουλάει κάθε χρόνο περίπου 180.000 ατομικά κυπελλάκια ολόφρεσκων και «a la minute» παρασκευασμένων προφιτερόλ.

Οι βάσεις των προφιτερόλ, τα σου, ετοιμάζονται από φρέσκια ζύμη και ψήνονται ανά ώρα. Ανάλογα με τα γούστα του καθενός, γεμίζονται είτε με κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό. Στη συνέχεια, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε εννέα είδη σοκολάτας (από γάλακτος, λευκή και πραλίνα, μέχρι γεύση εποχής, όπως για παράδειγμα με μανταρίνι τον χειμώνα και με φρούτα του πάθους το καλοκαίρι) και η παραγγελία ολοκληρώνεται με την επιλογή της γαρνιτούρας (αμύγδαλο, φουντούκι, σαντιγί κα).

Εκτός από τα δημοφιλή προφιτερόλ, στο Choureal πωλούνται ακόμη, μεταξύ άλλων, ατομικά σου και εκλέρ, τα οποία ετοιμάζονται από τον ζαχαροπλάστη του καταστήματος από νωρίς το πρωί.

Ο κ. Σκλήρης, που γεννήθηκε στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς και ζει από τεσσάρων ετών στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε με τη βοήθεια της οικογένειάς του και σεμινάρια από pastry chefs με διεθνείς διακρίσεις, να υλοποιήσει την ιδέα του για ένα tailor made προφιτερόλ. Η ποιότητα των γλυκών αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του, και για αυτό έχει αρνηθεί δεκάδες προτάσεις που του έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για franchising. Άλλωστε, το Choureal λειτουργεί στα πρότυπα μίας οικογενειακής επιχείρησης, την οποία «τρέχουν» ο ίδιος με τη σύντροφό του.

«Το γλυκό που έχει μάθει να τρώει ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς και στην Αθήνα. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι στο Choureal θα βρει κάθε ημέρα φρέσκα γλυκά. Ό,τι φτιάχνουμε το πρωί και το μεσημέρι έχουμε στόχο να καταναλωθεί μέχρι το κλείσιμο», αναφέρει.

Όπως λέει ο ίδιος, το μέλλον της εστίασης είναι η ανοιχτή κουζίνα, η live παρασκευή, η διαδραστικότητα και η εξατομίκευση, ενώ η εξειδίκευση στα προϊόντα που προσφέρει το κάθε κατάστημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Ο πελάτης θέλει να συμμετέχει στη διαδικασία της παραγωγής και να τη βιώνει με όλες τις αισθήσεις του, να μυρίζει και να βλέπει ότι το προϊόν που ετοιμάζεται είναι φρέσκο και έχει την προσωπική του νότα, αφού αυτός έχει επιλέξει τα υλικά», δηλώνει.

Ο νεαρός επιχειρηματίας έχει ως στόχο στο άμεσο μέλλον να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην Αθήνα, είτε με νέο κατάστημα είτε με τη δημιουργία ενός μεγάλου εργαστηρίου. Το μεγάλο όνειρό του, όπως λέει, είναι να καταφέρει κάποια στιγμή να ανοίξει ένα Choureal στην πόλη που γεννήθηκε, το Λονδίνο.

Στοιχεία επιχείρησης:

Κατάστημα 1: Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Θεσσαλονίκη 54 622, Τηλ.: 2310 252 766

Κατάστημα 2: Ερμού 18 & Διομείας 2, Αθήνα 105 63, Τηλ.: 210 33 17 883

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 1ο.00 π.μ. – 23.00 μ.μ., Κυριακή: 11.00 π.μ. – 23.00 μ.μ.

Site: www.choureal.gr

Facebook page: Choureal – Choux & Profiterole


Όταν τέχνη και γλυκό συνδυάζονται αρμονικά από τα χέρια του pastry chef Ταξιάρχη Κάππα το αποτέλεσμα είναι μοναδικό

Το ζαχαροπλαστείο Da Vinci στην Πάτρα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλά του είδους του και μάλιστα είναι στα κορυφαία ζαχαροπλαστεία στην Ελλάδα.

Ο pastry chef Ταξιάρχης Κάππας έχει στο ενεργητικό του τηλεοπτικές εμφανίσεις και με αυτό τον τρόπο προσελκύει με την δουλειά του διάφορους celebrities που επισκέπτονται την πόλη.

Τα χειροποίητα γλυκίσματα με τα πιο αγνά υλικά που προσφέρει μέσα από το ζαχαροπλαστείο του, είναι φτιαγμένα με μαεστρία και φαίνονται σαν έργα τέχνης που φοβάσαι να τα ακουμπήσεις.

Με την υπογραφή του Ταξιάρχη Κάππα, του μόνου chef της πόλης που πέρασε το κατώφλι του Ritz, μπορείς να δοκιμάσεις τα απίστευτα τσούρεκια, μελομακάρονα και άλλων ειδών γλυκά που είναι αρκετά δημοφιλή για την ποιότητα και την γεύση τους.

Μέσα σε μια πενταετία, το Da Vinci έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο «χάρτη» του ποιοτικού γλυκού της Πάτρας. Προσφέρει μόνο χειροποίητα γλυκίσματα με τα πιο αγνά υλικά, πολλά από τα οποία φτιάχνονται μπροστά στα μάτια του πελάτη την ώρα που τα παραγγέλνει.

Ο Ταξιάρχης Κάππας έχει στο ενεργητικό του δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας και προσελκύει με τη δουλειά του τους celebrities που επισκέπτονται την πόλη της Πάτρας.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Πάτρα, Διεύθυνση: Δημ. Γούναρη 11, 26 221, Τηλ.: 261 400 7317

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη: 09:00 π.μ. – 10:30 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 09:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

Site: www.davincipatras.gr

Facebook page: Da Vinci Patras


O Βόλος έχει ένα από τα πιο διάσημα και βραβευμένα ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας

Στο ζαχαροπλαστείο Γλυκοστύλλας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσεις, θα ξανά δοκιμάσεις και θα θέλεις συνέχεια να επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Στο τέλος; Ίσως να μην υπάρχει η “βιτρίνα”.

Έπειτα από 39 χρόνια συνεχής πορείας στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, στο ζαχαροπλαστείο Γλυκοστύλλας συνεχίζουν να προσφέρουν ότι πιο ποιοτικό υπάρχει στην αγορά, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον πρωτογενή ελληνικά, τοπικά προϊόντα και ότι πιο φρέσκο, δουλεύοντας καθημερινά από τις πρώτες πρωινές ώρες για να προσφέρουν στην εκλεκτή και πολυπληθή πελατεία τους πραγματικό… γλυκό ημέρας!

Στην ιδιαίτερη και πανέμορφη περιοχή του Βόλου, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα ζαχαροπλαστείο που θα σου εξασφαλίσει σίγουρη επιλογή για να γλυκάνεις ποιοτικά την ημέρα σου. Τα γλυκά του είναι εκείνα που θα σε ταξιδεύσουν και θα σου “γεννήσουν” θύμησες από τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία μιας άλλης εποχής.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Βόλος, Διεύθυνση: Ιάσονος 135, 382 21, Τηλ.: 24210 24555

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 π.μ. – 01:00 π.μ., Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Facebook page: Ζαχαροπλαστείο «ΓΛΥΚΟΣΤΥΛΛΑΣ»


Στα πανέμορφα Χανιά σίγουρα έχεις μια σταθερή, σίγουρη και ποιοτική επιλογή για γλυκό

Το Μοντέρνο ζαχαροπλαστείο είναι εκείνο που θα σου φτιάξει την ημέρα με τις σοκολατένιες του δημιουργίες φτιαγμένα με αγνά ντόπια υλικά και μεράκι.

Βασικός τους στόχος είναι να κρατήσουν την ποιότητα για να σας προσφέρουν το καλύτερο. Με καθημερινές δημιουργίες και σεβασμό στην παράδοση εξελίσσονται καθημερινά ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μαγικά γλυκά για κάθε περίσταση και κάθε είδους γούστο.

Η ιστορία τους…

Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής – catering Μοντέρνο με ιδρυτή τον Ορέστη Ταμπακόπουλο, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 1947, με στόχο να προσφέρει στην Χανιώτικη αγορά γλυκά & παγωτά άριστης ποιότητας & εξαιρετικής γεύσης.

Σήμερα, 71 χρόνια μετά, τα ζαχαροπλαστεία Μοντέρνο, κινούμενα στα πλαίσια της ίδιας φιλοσοφίας, εξελίσσουν καθημερινά τη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιώντας άριστη ποιότητα, αξεπέραστες γεύσεις, αγνές φυσικές πρώτες ύλες, μοναδικές συνταγές.

Επενδύοντας, συνεχώς, στον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό & εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, η επιχείρηση Μοντέρνο έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα για να εξυπηρετεί ταχύτατα, αποτελεσματικά αλλά κυρίως, ανθρώπινα & φιλικά τους πελάτες της. Όλα τα προϊόντα (γλυκά, τούρτες, παγωτά, σφολιατοειδή, σοκολάτες & είδη catering) παρασκευάζονται από αυστηρά ελεγμένες πρώτες ύλες, με τις πιο ασφαλείς συνθήκες καθαριότητας & υγιεινής.

Η διατήρηση της παράδοσης, η σταθερή ποιότητα, η συνεχής ανανέωση και η παραγωγή νέων τύπων προϊόντων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιχείρησης Μοντέρνο.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Χανιά, Διεύθυνση: ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων, Δαράτσος 731 00, Τηλ.: 28210 31140

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 06:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.

Site: www.monterno.gr

Facebook page: Μοντέρνο Ζαχαροπλαστείο


Gateaux, σημαίνει γλυκά στα Γαλλικά! Gateaux, σημαίνει τα καλύτερα γλυκά στα Ιωάννινα και στα δέκα κορυφαία της Ελλάδας!

Ο Γιώργος και η Σταυριανή έχουν μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία και όταν αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους ζαχαροπλαστείο το μόνο όνομα που ταίριαζε καλύτερα στα μοναδικά γλυκά τους ήταν Gateaux!

Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού έχουν καταφέρει με πολύ κόπο και μεράκι να δημιουργήσουν τα καλύτερα γλυκά για όλους εσάς.

Ο Γιώργος εκτός από ιδιοκτήτης του Gateaux είναι ο pastry chef και εκείνος που θα βγάλει το καλύτερο αποτέλεσμα και θα δημιουργήσει εικόνες, μαγικές γεύσεις, πρωτοποριακές συνταγές για να τις “βγάλει στον πάγκο”.

Ο Γιώργος και η Σταυριανή υπόσχονται ότι τα γλυκά τους είναι εκείνα τα οποία θα σου φέρουν μνήμες από άλλη εποχή.

Ο Pastry chef Γιώργος υπογράφει ότι οι μοναδικές, γευστικές δημιουργίες του με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς, θα σε καταπλήξουν και θα φέρουν ένα αποτέλεσμα στον ουρανίσκο σου που σίγουρα δεν θα έχεις ξανά γευτεί πουθενά αλλού.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ιωάννινα, Διεύθυνση: Φώτου Τζαβέλλα 5, 453 33, Τηλ.: 26513 06906

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 π.μ. – 23:30 μ.μ.

Site: www.gateaux.com.gr

Facebook page: Gateaux chocolaterie patisserie


Σαράντα χρόνια παράδοσης στο γλυκό και στις καρδιές των Πειραιωτών

Το ζαχαροπλαστείο Τόλης μετράει σχεδόν 40 χρόνια “γλυκιάς” ζωής και τρεις γενιές ζαχαροπλαστών. Δικαιολογημένα βρίσκεται στα κορυφαία ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας για το 2019, τόσο για τις διάσημες γεύσεις του, όσο και για τις πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν καθημερινά οι “βενιαμίν” της επιχείρησης.

Με σύμμαχο τον χρόνο, που διατηρεί ό,τι αξίζει και απαλλάσσεται απ’ ό,τι περισσεύει, το ζαχαροπλαστείο Τόλης έχει κατακτήσει δικαιωματικά τη θέση του στο πάνθεον της ελληνικής ζαχαροπλαστικής.

Η εμπειρία τόσων χρόνων, η πείρα και οι τεχνικές που εφαρμόζουν, έχουν καταφέρει να το κρατήσουν ζωντανό με δεκάδες γλυκούς πειρασμούς στις απαιτήσεις της εκλεκτής πελατείας του.

Η εξαιρετική ποιότητα των γλυκών τους με φρέσκα και φτιαγμένα πάντα με τα πιο αγνά υλικά, με γνώμονα την δική σας ευχαρίστηση και με μία αξιοπρεπή πορεία στον χώρο της δημιουργίας και την ζαχαροπλαστικής σας εγγυάται ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η ιστορία τους

Ιδρυτής ήταν ο Αναστάσιος Τόλης, ενώ από το 2008 το ζαχαροπλαστείο έχει περάσει στην τρίτη γενιά της οικογένειας, τα εγγόνια του Αναστάσιο και Ιωάννη.

Το 2010, η ανάγκη μας για μεγαλύτερη ποιοτική εξέλιξη στα γλυκά μας, οδήγησε στην δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργαστηρίου, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και Ευρωπαϊκές προδιαγραφές με όλες τις πιστοποιήσεις.

Πλέον με ξεκάθαρα εκσυγχρονισμένη ματιά έχει επιτευχθεί η δημιουργική εξέλιξη του γλυκού, διατηρώντας πάντοτε την παραδοσιακή γεύση και ποιότητα που έκανε το Ζαχαροπλαστείο Τόλης γνωστό σε ολόκληρη την Αττική.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Νίκαια Αττικής, Διεύθυνση: Ανωγείων 65, 18453, Τηλ.: 210 490 4518

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 π.μ. – 23:30 μ.μ.

Site: www.tolissweets.gr

Facebook page: Ζαχαροπλαστείο Τόλης


Η Θεσσαλία υποκλίνεται στα γλυκά των ζαχαροπλαστείων Γιαννής

Το ζαχαροπλαστείο Γιαννής είναι εκείνο το οποίο θα σου προσφέρει γλυκά με γεύσεις και πινελιές από λίγο πιο παλιά εποχή αφού “ζει και υπάρχει” από το 1945.

Σε κάθε ιδιαίτερη στιγμή μας, κάθε γιορτή, κάθε χαρά πρωταγωνιστής είναι ένα γλυκό. Όταν δε το γλυκό βιώνει την πιο τέλεια εκδοχή του, η στιγμή αποτυπώνεται αναλλοίωτη στη μνήμη. Οι δικές μας μνήμες λοιπόν είναι συνηφασμένες με… κοσμικές γεύσεις – ποικιλία γλυκών “αμαρτιών” από παραδοσιακές ή και “πειραγμένες” συνταγές και αξέχαστες τάρτες και τούρτες. Μια βεντάλια γεύσεων που οξύνουν τις αισθήσεις, μαγνητίζουν το βλέμμα και “χρωματίζουν” την καθημερινότητά μας.

Η ιστορία τους

Το 1945 ο Αποστόλης Γιαννής και ο Αποστόλης Κοντογεώργος ίδρυσαν το ζαχαροπλαστείο Γιαννής (ΑΡΙΣΤΟΝ Αποστόλου Γιαννή) στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων (Τιουσόν 5).

Το μεράκι και τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούσαν για τα προϊόντα τους (πουτίγκα, γαλακτομπούρεκο, παγωτό κ.ά.) εκτιμήθηκαν και προτιμήθηκαν από τους Τρικαλινούς και όχι μόνο. Πελάτες μας έχουν «πάει» γλυκά στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου. Το 1969 το ζαχαροπλαστείο μεταφέρθηκε στην Ασκληπιού 6 συνεχίζοντας την παράδοση του φρέσκου, αγνού και γευστικού προϊόντος.

Το 1980, η επιχείρηση πέρασε στην δεύτερη γενιά των Θανάση, Ιωάννη Γιαννή και Χρήστου Κοντογεώργου. Η ποιότητα και η παράδοση αύξησε την πελατεία μας και θέλοντας να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους ανθρώπους που μας εκτιμούν, το 2007 ανοίξαμε και δεύτερο ζαχαροπλαστείο, με σύγχρονο εργαστήριο στην Μετεώρων 10.

Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και υπάρχει και τρίτη γενιά που συνεχίζει την πορεία και την ιστορία της επιχείρησης Ζαχαροπλαστεία Γιαννής.

Στοιχεία επιχείρησης:

Κατάστημα 1: Ασκληπιού 8, Τρίκαλα, 42 131, Τηλ. 24310 28125

Κατάστημα 2: Μετεώρων 10, Τρίκαλα, 42 131, Τηλ. 24310 28095

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 π.μ. – 00:00 π.μ.

Facebook page: Ζαχαροπλαστεία Γιαννής


Κάθε στιγμή μια γλυκιά Nostαλγία

Τα γλυκά της γιαγιάς, τα γλυκά του ταψιού, οι σπιτικές συνταγές φτιαγμένες με φαντασία, μεράκι και απέραντη αγάπη για αυτό που κάνουν στα ζαχαροπλαστεία Nostos. Παραδοσιακά γλυκίσματα με άρωμα… άλλης εποχής στη συσκευασία με τη δαντέλα.

Παραδοσιακά γλυκίσματα με άρωμα μίας άλλης εποχής που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Τα ζαχαροπλαστεία Nostos στεγάζουν ένα ακόμα brand, τα Marie’s Sweets.

Σπιτικά, φτιαγμένα από αγνά υλικά με γεύσεις που σίγουρα θα σας ταξιδέψουν τόσο στη γειτονιά που παίζατε μικροί όσο και στη γιαγιά σας που έφτιαχνε τα φοντάν για τις γιορτές.

Στο Ζαχαροπλαστείο Nostos μπορεί να βρει κανείς τα γλυκά της γιαγιάς, γλυκά ταψιού και σπιτικές συνταγές φτιαγμένες με φαντασία, μεράκι και απέραντη αγάπη.

Παραδοσιακά γλυκίσματα με άρωμα μίας άλλης εποχής που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Στο κατάστημα μπορείς να βρεις τα “Marie’s sweets”. Tα γλυκά “Marie’s sweets” είναι φτιαγμένα με γλυκά από αγνά υλικά και με γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν στη γειτονιά που παίζατε μικροί ή τη γιαγιά σας που έφτιαχνε τα φοντάν για τις γιορτές.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Κέρκυρα

Κατάστημα 1: Εθν. Παλαιοκαστρίτσας 66,  49 100
τηλ.: 26610 22395

Κατάστημα 2: 2ο χλμ Εθνικής Λευκίμμης, 49 100
τηλ.: 26610 27000

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 07:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.

Site: www.nostoscorfu.gr

Facebook page: Nostos


Ζαχαροπλαστεία Lonis: Σαγηνευτικά macarons, βελούδινα cupcakes κι όλη η μαγεία της ζαχαροπλαστικής σε 3 μοναδικά καταστήματα

Όλη η υψηλή μαεστρία και η φινέτσα της Γαλλικής κουζίνας μπορεί να αποτυπωθεί στα macarons. Είναι μικρά, ντελικάτα κι ανάλαφρα αλλά καταφέρνουν επιδέξια να κρύψουν έναν θησαυρό γεύσεων, που εκρήγνυται με κάθε μπουκιά.

Έχουν θερμούς υποστηρικτές και οι μυημένοι ξέρουν ότι η δημιουργία του τέλειου macarons είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Στον ελληνικό χώρο έχουμε συνδέσει τα macarons με τα ζαχαροπλαστεία Lonis, που από το 1900 διατηρούν απαράμιλλη την συνταγή για την παρασκευή τους.

Τα κατασκευάζουν με 75% ελληνικό αμύγδαλο, 20% μαρέγκα από φρέσκα αυγά ημέρας και μόλις 5% ζάχαρη. Είναι ολόφρεσκα, λαχταριστά, ονειρικά, και έχουν την υφή σύννεφου λίγο πιο τραγανιστού ίσως. Επίσης φτιάχνονται από πολτό αληθινών, φρέσκων φρούτων, χωρίς χρωστικές ουσίες. Μπορείς να τα γευθείς σε 21 διαφορετικές γεύσεις: μαστίχα, ρόδι, μήλο-κανέλα, καραμέλα, σεράνο, πραλίνα φουντουκιού, πικραμύγδαλο, καρύδι, black forrest, τιραμισού.

Στα ζαχαροπλαστεία Lonis θα βρεις να δοκιμάσεις και να γευθείς τα καλύτερα μακαρόν της Αθήνας αφού ειδικεύονται κυρίως σε αυτό το κομμάτι παρασκευής γλυκών και σίγουρα έχουν απογειώσει την συνταγή στο έπακρον.

Πηγαίνουν ενάντια στα συντηρητικά μυαλά, στα υλικά με συντηρητικά και στις καταψύξεις.

“Δεν συντηρούμε τίποτα για αυτό και μπορούμε και συντηρούμαστε”

Με αυτήν ακριβώς την φιλοσοφία κατάφεραν να είναι στην κορυφή και να αναδειχθούν στα 10 κορυφαία ζαχαροπλαστεία.

Η επιτυχία τους είναι τα αγνά υλικά, οι φρέσκες πρώτες ύλες, τα ζωικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης και τα καλά λόγια των “φίλων τους”, δηλαδή των πελατών τους!

Στοιχεία επιχείρησης:

3 καταστήματα στην Αττική

Κατάστημα 1: Πριγκηποννήσων 28, Γκύζη, 114 74, τηλ.: 210 646 6989

Κατάστημα 2: Αθηνάς 7, Μοναστηράκι, 105 54, τηλ.: 210 646 6989

Κατάστημα 3: Λεωφόρος Κηφισίας 92, Μαρούσι, 151 23, τηλ.: 210 646 6989

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 π.μ. – 22:30 μ.μ.

Site: www.lonis.gr

Facebook page: Ζαχαροπλαστείο Lonis


Αναδημοσίευση αφιερώματος από το www.athenshotspots.gr

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα -και βραβευμένα- σουβλατζίδικα της Αττικής για το 2019

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες και βραβευμένες ταβέρνες με ελληνική κουζίνα για το 2019

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα κορυφαία βραβευμένα παγωτά της Αττικής για το 2019 που σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ