Σταϊκούρας: Τροπολογία για φάρμακα, αυτοκίνητα, μεταγραφές αθλητών


Τροπολογία για αλλαγές στη φορολογία σε φάρμακα, ιδιοκτήτες ΙΧΕ και τις μετεγγραφές αθλητών κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αργά το απόγευμα της Πέμπτης (5.12.2019).

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια, στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή (6.12.2019).

Click4more: Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί παίρνουν 700 ευρώ! Δικαιούχοι και κριτήρια

Όπως είπε ο υπουργός, η ρύθμιση αφορά σε φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

Με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, από το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής, και τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με τέσσερα τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα.

Ενδιαφέρουσα είναι τέλος, η ρύθμιση για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 45% στο 22%, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα ισχύει από 1/1/2020.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ