Κουμουτσάκος για Σημίτη: Φωνή διχαστικής μικροψυχίας


Απάντηση στο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στα «Νέα» για τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στις σημερινές προκλήσεις με την Τουρκία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά την τοποθέτηση του στην συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο υπουργός χαρακτήρισε το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, «φωνή διχαστικής μικροψυχίας». «Είναι θετικό ότι με πρώτο τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις χτίζουν ένα τοίχος εθνικής ενότητας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ακούστηκε ως ατόπημα, χθες φωνές διχαστικής μικροψυχίας. Η χθεσινή ήταν μια ατυχής παραφωνία θέλω να πιστεύω. Μια παρένθεση που άνοιξε και έκλεισε γρήγορα».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα πως πρέπει να γίνει μια νηφάλια και με παρρησία συζήτηση για τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι.

Στο αυτό το πλαίσιο μάλιστα έθεσε τρία ερωτήματα που όπως είπε χρίζουν απάντησης:

1. Ποια είναι τα άλλα συναφή θέματα με τις συνοριακές διάφορες που αναφέρει η παράγραφος 4 των συμπερασμάτων του Ελσίνκι;

2. Γιατί η παρ12 που αφορά στην Τουρκία αναφέρεται μόνο στα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης που θα έπρεπε να εκπληρώσει η Τουρκία για να γίνει μέλος ΕΕ;

3. Γιατί από το 99’ ως το 04’ δεν είχε συμφωνηθεί συνυποσχετικό μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγχης και κατηγορείται η τότε κυβέρνηση ότι δεν το έκλεισε σε μερικούς μήνες.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ