Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η λαμπαδηδρομία ξεκινάει στις 26/3. Εκκίνηση από την Φουκουσίμα


Στις 26 Μαρτίου θα ξεκινήσει το ταξίδι της η Ολυμπιακή φλόγα με σημείο εκκίνησης την ταλαιπωρημένη επαρχία της Φουκουσίμα, η οποία το 2011 βίωσε τεράστιες καταστροφές καθώς χτυπήθηκε από τσουνάμι και πυρηνικό δυστύχημα λόγω μεγάλου σεισμού στην περιοχή.

Η λαμπαδηδρομία με την Ολυμπιακή φλόγα θα ξεκινήσει τη διαδρομή της στην Ιαπωνία στις 26 Μαρτίου, από την ιαπωνική επαρχία της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η επαρχία της Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011 είχε πληγεί από τσουνάμι και πυρηνική καταστροφή, που προκλήθηκαν από σεισμό ο οποίος σημειώθηκε στην περιοχή.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το προπονητικό κέντρο της Φουκουσίμα, το οποίο στεγάζει τους εργαζόμενους που παλεύουν για τον καθαρισμό των ραδιενεργών αποβλήτων μετά την πυρηνική καταστροφή και στη συνέχεια θα διασχίσει τους 47 νομούς της Ιαπωνίας περνώντας από 857 Δήμους, με πάνω από 10.000 άνδρες και γυναίκες να συμμετέχουν στη διαδρομή ως λαμπαδηδρόμοι. Τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια την χρονιά της καταστροφής, θα είναι οι πρώτες λαμπαδηδρόμοι, σε μία διαδρομή.

Θυμίζουμε ότι η Αφή της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία και η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει 8 μέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020 όταν και θα γίνει η τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ