Κάτια Δανδουλάκη: «Ο χαρακτήρας της Ανέτ είναι πάρα πολύ κοντά στο δικό μου»


Άγριες Μέλισσες: Η Κάτια Δανδουλάκη επέστρεψε στην τηλεόραση υποδυόμενη ένα ρόλο πολύ κοντά στην προσωπικότητα της.

Η ηθοποιός μιλά για την ηρωίδα της στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες μέλισσες», για το ποιος την έπεισε να γυρίσει στη μικρή οθόνη και για τη συνεργασία της με τον Λεωνίδα Κακούρη.

– Θα μας συστήσετε την Ανέτ;

«Η ηρωίδα μου είναι ένας πολύ προχωρημένος άνθρωπος. Σε αυτό έχει βοηθήσει το ότι έχει .φύγει από τη στενή, μικρή ζωή της επαρχίας και έχει ζήσει στη Γαλλία. Έχει ελεύθερες ιδέες, δεν φοβάται να πει τη γνώμη της, δεν έχει κόμπλεξ και απωθημένα. Μπαίνει ξανά στην κλειστή κοινωνία και θυμάται τα μίση, τα πάθη που βράζουν. Ουσιαστικά, γίνεται ένας μοχλός που θα κινήσει τα νήματα προς το καλό».

-Είναι μια θετική ηρωίδα μέσα σε μια σκοτεινή και παράξενη οικογένεια. Πόσο δύσκολο είναι -έστω για έναν ηθοποιό με την εμπειρία σας- να προσπαθεί να ισορροπήσει την αγάπη για την οικογένεια της με την τόσο διαφορετική της θέση απέναντι στα πεπραγμένα τους;

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα μίλαγα για δυσκολία του ρόλου όσο για τη δυσκολία στην υποκριτική των καταστάσεων. Πώς διαχειρίζεσαι δηλαδή αυτές. Για μένα λοιπόν, ο χαρακτήρας της Ανέτ είναι πάρα πολύ κοντά στο δικό μου χαρακτήρα -πιο κοντά δεν γίνεται δηλαδή. Στη ζωή μου όλη πορεύτηκα με τον απόλυτο συντονισμό του θέλω μου με την ψυχή μου. Αυτή είναι και η Ανέτ».

Κάτια Δανδουλάκη

-Δύσκολη και η δική σας στάση ζωής…

«Η απόφαση του να κάνεις τη ζωή σου δικό σου θέμα, να τη ζήσεις με το δικό σου τρόπο και κανενός τρίτου, προκύπτει μετά από πάρα πολλή σκέψη ή ενστικτωδώς, το διαλέγεις χωρίς καν να τα σκεφτείς. Για μένα ήταν ένας συνδυασμός. Και το σκέφτηκα γιατί πάντα σκέφτομαι πριν πράξω κάτι και διάλεξα. Είπα θα ζήσω τη ζωή με τον τρόπο που θέλω εγώ. Όχι προκλητικά, θα έλεγα το αντίθετο. Αλλά δεν χαρίστηκα και το αρνητικό σχόλιο σε ό,τι έκανα δεν ακουμπούσε στα αυτιά μου. Ήμουν λίγο… αδιάβροχη».

-Αυτό δείχνει τεράστια αυτοπεποίθηση…

«Για να μην παρεξηγηθεί η λέξη, η μεγάλη αυτοπεποίθηση έρχεται από την πολλή αγάπη, που παίρνεις από τους δικούς σου. Αν πάρεις πολλή αγάπη και είσαι γεμάτος άνθρωπος, χωρίς απωθημένα, πιστεύεις στον εαυτό σου».

-Ποιος σας έπεισε να γυρίσετε στην τηλεόραση; Ποιος σας έκανε την πρόταση;

«Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χάριτος. Και μόλις μου είπε για ποια πρόταση πρόκειται, κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά και θυμήθηκα τις εποχές που κάναμε τις μεγάλες δουλειές στην τηλεόραση. Θυμήθηκα τη χρυσή δεκαπενταετία της μυθοπλασίας».

-Έχετε συνεργαστεί ξανά με τον Λεωνίδα Κακούρη;

«Με τον Λεωνίδα έχουμε ένα πολύ αστείο γεγονός που μας συνδέει. Το 1993 παίξαμε μαζί στο θέατρο και κάναμε τον «Γλάρο». Ο Λεωνίδας τότε έκανε το γιο μου. Το ανέκδοτο μας είναι που τώρα κάνει τον αδελφό μου και μου λέει: «Δηλαδή μετά από δέκα χρόνια θα κάνω τον πατέρα σου;». Είναι ένας… λατρευτός κακός χαρακτήρας, γιατί ξέρει να υποστηρίζει την αλήθεια του ήρωα του. Νιώθεις από την ερμηνεία του ότι κάπου μέσα του υπάρχει ένα αγκάθι και τον κάνει να φέρεται έτσι. Κι όταν ο θεατής διαπιστώσει μια ανθρώπινη αδυναμία, χωρίς να ξέρει το λόγο, υιοθετεί και αγαπάει ακόμα και τον κακό ήρωα», είπε στον Τηλεθεατή.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ