Tα πιο παράξενα ρεκόρ Guinness που κατέχει η Κύπρος


Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν κάποια επιτεύγματα που κατά καιρούς σημειωθήκαν, τα οποία είναι όντως αξιοσημείωτα και σπουδαία. Παρόλα αυτά το να κατακτά κάποιος θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness γιατί κατάφερε να μείνει ξαπλωμένος για 3 ημέρες σερί, δεν το λες και ανακάλυψη της πυρίτιδας.

Φυσικά, το μικρό νησί, η Κύπρος, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τέτοιου είδους «καρκασιαλλίκκιν» γι’ αυτό εδώ και χρόνια προσπαθεί ανελλιπώς να σπάει υφιστάμενα ρεκόρ ή να δημιουργεί δικά της για να βρίσκεται στις σελίδες του παγκοσμίου φήμης και αποδοχής βιβλίου Guinness World Record.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, βρήκαμε τα πιο περίεργα ή παράξενα, αν προτιμάτε ρεκόρ με τα οποία η Κύπρος κατάφερε να πάρει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

31 Δεκεμβρίου 2000: Εγένετο (τεράστια) Βασιλόπιτα

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου έτους της νέας χιλιετίας, οι Πάφιοι αδελφοί φτιάχνουν τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα η οποία είχε μήκος 114 μέτρα και βάρος 1900 κιλά.

9 Απριλίου 2004: Όταν στην Κύπρο είχαμε γάτες για κατοικίδια, στον υπόλοιπο κόσμο τις έτρωγαν

Μια αρχαιολογική ανακάλυψη 9,500 χιλιάδων χρόνων στο νεολιθικό οικισμό του Σιυλλουρόκαμπου, έφερε στο φως οστά γάτας τα οποία βρέθηκαν θαμμένα δίπλα από οστά ανθρώπου, κάτι που ούτε λίγο ούτε πολύ μαρτυρούσε πως στην Κύπρο από εκείνη την εποχή οι άνθρωποι είχαν τις γάτες ως κατοικίδια στα σπίτια τους. Η ανακάλυψη έγινε από τον Γάλλο επιστήμονα Jean Guillaine.

20 Νοεμβρίου 2006: Ποιος ήξερε τι είναι η σιελογόνος λίθος πριν την ανακαλύψουμε στην Κύπρο;

Το 2006 ο Κύπριος γιατρός Κυπριανός Κακουρής αφαίρεσε τη μεγαλύτερη σιελογόνο λίθο στον κόσμο από το στόμα ασθενή του και μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες. Η σιελογόνος λίθος -αν δεν έτυχε ποτέ να ακούσεις για αυτή- είναι η «πέτρα σάλιου», ευρέως γνωστή ως saliva stone..Η πέτρα ήταν 37 χιλιοστά και αφαιρέθηκε από το στόμα του 43χρονου τότε Κύπριου ασθενή, ενώ επρόκειτο για τη μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ. Ζύγιζε 3,597 γραμμάρια και είχε πλάτος 9,7 mm.

2007 και η μακρύτερη νυφική ουρά στον κόσμο είναι γεγονός

Ο Αντρέας Ευστρατίου μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2007, όταν κατασκεύασε την μακρύτερη ουρά νυφικού, μήκους 1.362 μέτρων κεντημένη με 3000 κρύσταλλα Swarovski.

31 Δεκεμβρίου 2008: Αφού εν η δουλειά μας εν ο γύρος

Το Δημαρχείο Πάφου σε συνεργασία με την Zith Catering Equipment Ltd κατασκευάζουν το μεγαλύτερο γύρο, έως εκείνη τη στιγμή, ο οποίος ζύγιζε 4,022 κιλά και καταφέρνουν να κατακτήσουν μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

11 Απριλίου 2012: Κύπρος της παράδοσης

Η Κύπρος κατακτά ρεκόρ Guinness για τη δημιουργία της μεγαλύτερης φλαούνας η οποία ζύγιζε 295.5 κιλά και έχει μέγεθος 2.45 μέτρα μήκος. Η φλαούνα – γίγαντας κατασκευάστηκε στο τότε κατάστημα της Carrefour στη Λεμεσό.

12 Δεκεμβρίου 2012: ΟΠΑ

Γιατί εκτός από καλοφαγάδες, είμαστε και γνωστοί χορευταράδες. Εξ ου και το ρεκόρ αυτό αφορά το μεγαλύτερο χορευτικό σύνολο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, που εκτέλεσε με πλήρη συντονισμό και συγχρονισμό ένα χασάπικο. Το event πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα και το χορευτικό σύνολο αποτελείτο από 749 χορευτές. Όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν λευκό μπλουζάκι και μαύρο παντελόνι.

3 Οκτωβρίου 2014: Έγινε της κουτουλιάς

Δύο αδέλφια, ο Ρένος και ο Δήμος Κωνσταντινίδης κλείστηκαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Νίκου Σολωμονίδη στη Λεμεσό και για 15 περίπου λεπτά έκαναν πάσες με κεφαλιές, ο ένας στον άλλον. Συνολικά, μοίρασαν 1,013 κεφαλιές στον αέρα χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει το παρκέ ούτε και μία φορά.
city.sigmalive



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ