Θρήνος στη κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Ο σπαραγμός της μάνας πάνω από το νεκρό παιδί της (vid, pics)


Ουρά τριών χιλιομέτρων είχε σχηματιστεί στην ελληνική πλευρά του συνοριακού σταθμού Κακαβιά που οδηγεί στην Αλβανία από οχήματα που ανέμεναν τη διεξαγωγή ελέγχου από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να περάσουν τη μεθόριο για να φθάσουν στο χωριό Βουλιαράτες, όπου στις 14.00 είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο έλεγχος των οχημάτων ήταν εξονυχιστικός τόσο στην ελληνική πλευρά των συνόρων όσο και στην αλβανική. Άλλωστε, από χθες, Τετάρτη, είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Αλβανία σε όλες τις πύλες εισόδου – εξόδου κατά μήκος της ελληνοαλβανικής συνοριακής γραμμής.

Η αλβανική αστυνομία το πρωί της Πέμπτης προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων πολιτών, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος σε ακόμη 10 Έλληνες πολίτες οι οποίοι έφεραν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.

​Η αλβανική αστυνομία το πρωί της Πέμπτης προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων πολιτών, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις 

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καθώς και το Υπ. Δημόσιας Τάξης με ανακοινώσεις τους προέτρεψαν τους Έλληνες που θα μετέβαιναν στους Βουλιαράτες να είναι ψύχραιμοι και συγκρατημένοι, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος έντασης που επικρατεί.
Σε ανάλογες ενέργειες και σε συνεννόηση με την Αθήνα προέβησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι αλβανικές Αρχές. Σε κατευναστική και εκτονωτική κίνηση προχώρησε και ο Αρχιεπίσκοπος Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος με ανακοίνωσή του.

Οι ελληνικές Αρχές υπολογίζουν σε 45 τις οργανώσεις των Βορειοηπειρωτών οι οποίες θα εκπροσωπηθούν στην κηδεία του Κ. Κατσίφα.

Ήδη οι συγκεντρωθέντες στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων και γύρω από την οικία του Κ. Κατσίφα τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ έχουν αναρτηθεί ελληνικές σημαίες και ακούγονταν από νωρίς συνθήματα. Μέχρι και τις 13.00 ώρα Ελλάδος δεν είχαν σημειωθεί επεισόδια ή άλλου είδους αντιπαραθέσεις.

Βίντεο και φωτογραφίες από την προσέλευση του κόσμου:

Προσαγωγές Ελλήνων

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης αποτυπώνουν καρέ-καρέ τους ενδελεχείς σωματικούς ελέγχους στους οποίους υπόκεινται Έλληνες πολίτες στην Κακαβιά, οι οποίοι προτίθενται να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Σε πλάνα της αλβανικής τηλεόρασης που αναρτήθηκαν στο YouTube Αλβανοί αστυνομικοί εμφανίζονται να υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο όλους όσοι επιθυμούν να διασχίσουν τη συνοριακή γραμμή.

Ο τάφος του Κωνσταντίνου Κατσίφα:

Πηγή φωτό: Eurokinissi


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ