“Θανατηφόρα Θαλπωρή” του Κώστα Χρονόπουλου

Εδώ και περίπου 6 χρόνια κατ’ επανάληψη (με τις δύο προηγούμενες συγκυβερνήσεις : ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) είχα ασχοληθεί και κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία μας  από την χρήση των τζακιών.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Επανέρχομαι τώρα με την σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ (με άλλον αέρα, εκείνον της δικαίωσης).Είναι ο μόνος -ζείδωρος /καθαρός αέρας- που μου απόμεινε εν μέσω της θανατηφόρου  τ ζ α κ (ι) ο ρ ύ π α ν σ η ς.  Πρότεινα  -μεταξύ άλλων – την καθιέρωση  τ ζ α κ (ι) ό σ η μ ο υ  για τους  παραβάτες.

Οφείλω να συγχαρώ την ελληνική Αντικαρκινική εταιρία για την βαρυσήμαντη επιστολή της.

Ευελπιστώ πως η πολιτεία -έστω και αργά, (γιατί το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, συνέπεια και να υπάρχει συνευθύνη των εκάστοτε κρατούντων) θα αφυπνιστεί, θα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Τους τεράστιους  κινδύνους που επικρέμανται από τους αρωματικούς υδρογονάνθρακες , την αιθαλομίχλη, την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα λάβει μέτρα.

Ολέθριες καρδιοαναπνευστικές επιπτώσεις / πνευμονοπάθειες, καρκίνο) -και όχι μόνον-. Κινδυνεύουν οι πάντες, αλλά, κατ ‘εξοχήν οι ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων και των βρεφών. 

Αδιαφορούν οι αρμόδιοι. Τους παίρνει ο πόνος μόνο για πχ τη ζώνη ασφάλειας ή την χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Δικαίως. Όταν όμως τα συγκρίνουμε -με την μη λήψη μέτρων για την μ α ζ ι κ ή  θ α ν α τ η φ ό ρ ο επέλαση των ρύπων από τα τζάκια, αναδεικνύεται το μέγεθος της απύθμενης υποκρισίας, καθώς και της ανευθυνότητας  των υπευθυνοανεύθυνων αρμοδίων, ανεξαρτήτως κομματικού προσήμου.

Διαβάζω στατιστικές και ακούω για την απώλεια εκατομμυρίων συνανθρώπων μας. Τι νόημα έχουν όλα αυτά; Την απόκτηση … γνώσεων; 

Νόημα έχει μόνον η συνειδητοποίηση του κινδύνου και η απόφαση να ληφθούν ανθρωποσωτήρια μέτρα. 

Δεν νοείται να αυξάνονται οι φόροι του πετρελαίου θέρμανσης, το ηλεκτρικό ρεύμα ή το φυσικό αέριο, επειδή το Κράτος πρέπει να εισπράξει φόρους, με κάθε τρόπο. Ακόμη και δολοφονώντας τους πολίτες του. 

Είναι χρέος της πολιτείας να βάλει τέλος.

Ας βρει η πολιτεία από αλλού χρήματα. Όμως δεν είναι άμοιροι και ανεύθυνοι συμπολίτες μας, οι οποίοι -ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος – καταφεύγουν στη χρήση τζακιών επειδή τους αρέσει η … θαλπωρή ή η θέα από τις φλόγες (!).

ΥΓ: Επιβάλλεται η ολοσχερής κατάργηση των τζακιών (κυρίως  στις μεγάλες, πυκνοκατοικημένες πόλεις) και επιβολή βαρύτατου προστίμου:   τ ζ α κ (ι) ο σ ή μ ο υ  για τους παραβάτες.

Προσυπογράφω τις εισηγήσεις /προτάσεις της Αντκαρκινικής εταιρείας. 

Ευελπιστώ πως εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι –(τζακ(ι)οθερμαινόμενοι)– θα κατανοήσουν το μέγεθος των θανατηφόρων επιπτώσεων για την υγεία όλων μας. Άλλωστε μια φθίνουσα, δημογραφικά  χώρα όπως η δική μας, δεν έχει περαιτέρω περιθώρια για νέες αχρείαστες απώλειες ανθρώπινων ζωών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here