Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε υπεύθυνος για το χάος στο ποδόσφαιρο

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης (30/01). 

«Ανησυχούμε», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το συναίσθημα που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτόν τον καιρό.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική», για να σχολιάσει πως «όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική, ειλικρινής». Αυτό διότι, είπε, στην οικονομία «οι οιωνοί δεν είναι καλοί», στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει «με αγριότητα μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω» και το προσφυγικό βρίσκεται στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, όπως είπε. «Δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες», συνέχισε, μιλώντας για «αδυναμία και επιτελική ανικανότητα» της κυβέρνησης να διαχειριστεί προβλήματα. «Γιατί εσείς γεννάτε αντί να λύνετε προβλήματα», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το ποδόσφαιρο και τη σχετική κυβερνητική τροπολογία, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα» και ότι «δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ».

«Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, θέτοντας το ερώτημα: «Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση – ο μη γένοιτο – στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here