Κοροναϊός στην Ελλάδα – Πατούλης: Αναγκαίο να ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό του

Κοροναϊός: Προτιμότερη η υπερβολική λήψη προληπτικών μέτρων παρά η λήψη μέτρων καταστολής, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής.

Στην αναγκαιότητα λήψης περισσότερων μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού SARS-CoV-2, εστιάζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, προτείνοντας το μέτρο να εφαρμοστεί, ιδιαίτερα σε «χώρους και δραστηριότητες με συγχρωτισμό και με προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και Πανεπιστημίων των περιοχών που έχουν κρούσματα».

Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο κ. Πατούλης παρατηρεί ότι «Η Πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα, η αυτοδιοίκηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα το ζήτημα της θωράκισης της χώρας από τον κορωνοϊό με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».

Χαρακτηρίζει προτιμότερη την «υπερβολική λήψη προληπτικών μέτρων» για την επιβράδυνση της εξάπλωσης των κρουσμάτων παρά τη λήψη μέτρων καταστολής. Μάλιστα σημειώνει ότι «δεν είναι θέμα πανικού, αλλά ζήτημα ετοιμότητας».

Με την ευκαιρία ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κάνει αναφορά στη χθεσινή απόφαση του ΙΣΑόπου τονίζεται η ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη. Επιπλέον περιλαμβάνει και τα μέτρα που αφορούν: -Στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να ανταπεξέλθει σε περίπτωση επιδημίας. -Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και -Να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό που είναι εκτεθειμένο και αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ