Κορονοϊός: Θρίλερ στην Κίνα με τον αριθμό των νεκρών – «Πάνω από 40.000» λένε στην Ουχάν


Οι κάτοικοι ισχυρίζονται πως οι 3.800 νεκροί  που ανακοίνωσε το Πεκίνο, απέχουν πολλοί από την πραγματικότητα…

Μπορεί η Κίνα να βρίσκεται στην καμπύλη της πανδημίας του covid-19, βγαίνοντας από την μεγάλη κρίση με 3.305 νεκρούς, ωστόσο οι κάτοικοι της Ουχάν, του σημείου «0» του κορονοϊού, διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Στην κινεζική πόλη στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για 42.000 νεκρούς, σύμφωνα με το Radio Free Asia. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Κίνα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι περισσότερα από 81.000 και οι νεκροί 3.300 με τους 3.182 εξ αυτών να προέρχονται από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν, το επίκεντρο του κορονοϊού.

Τα επτά γραφεία τελετών που εδρεύουν στην πόλη τους από την αρχή της περασμένης εβδομάδας άρχισαν, το καθένα από αυτά να παραδίδει καθημερινά 500 τεφροδόχους στις οικογένειες των νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Αυτό σημαίνει πως παραδίδονται οι τεφροδόχοι 3.500 νεκρών κάθε 24 ώρες και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, περίπου, 12 ημερών θα έχουν παραδοθεί 42.000 τεφροδόχοι.

Μάλιστα, τα γραφεία τελετών της πόλης έχουν ενημερώσει τους συγγενείς των νεκρών ότι όλες οι τεφροδόχοι θα έχουν παραδοθεί πριν τις 5 Απριλίου, ημέρα του φεστιβάλ «Qing Ming» κατά την οποία οι οικογένειες επισκέπτονται τους τάφους των προγόνων τους. Το περιοδικό Caixin κατέγραψε την μαρτυρία οδηγού φορτηγού, ο οποίος αποκάλυψε ότι παρέδωσε σε γραφείο τελετών στην περιοχή Χανκού της Ουχάν μέσα σε δύο ημέρες φορτία με 5.000 τεφροδόχους.

Υπάρχει όμως και μια άλλη μακάβρια μαθηματική πράξη που δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας αλλά και της συγκάλυψης της κινεζικής Κυβέρνησης για τον αριθμό των νεκρών στην Ουχάν.

Συνολικά υπάρχουν 84 φούρνοι αποτέφρωσης, με την δυνατότητα 1560 καύσεων την ημέρα. Ένα νούμερο που εκτινάσσει τον αριθμό των θανάτων στις 46.800!

«Ίσως οι Αρχές να ανεβάζουν σταδιακά το πραγματικό νούμερα, ώστε και οι κάτοικοι να δεχτούν την πραγματικότητα πιο εύκολα», δήλωσε κάτοικος της πόλης, ονόματι Μάο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στην Ουχάν έχουν γίνει μέχρι σήμερα 28.000 αποτεφρώσεις…

Πηγή: Radio Free Asia


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ