Προσοχή: Κανένας εργαζόμενος με αναστολή εργασίας στο δρόμο – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα


Με νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, αφού ο «Απρίλιος είναι εξαιρετικά κρίσιμος μήνας» επανήλθε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζητώντας από τους πολίτες «ιδιαίτερα το Πάσχα να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο» επιβράδυνσης της πανδημίας.

Ο υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για καταχρηστικές μετακινήσεις με βεβαιώσεις τύπου Α, οι οποίες έχουν εκχωρηθεί σε άτομα τα οποία δεν απασχολούνται σε αυτές και κάλεσε όλους τους εργοδότες στη χώρα να επικαιροποιήσουν εντός 24 ωρών τους δικαιούχους των βεβαιώσεων από τις επιχειρήσεις τους, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση ελέγχου ο εργοδότης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κυρώσεις του νόμου περί ανασφάλιστων και 10.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ όσοι είναι κάτοχοι των παράτυπων βεβαιώσεων με ποινικές κυρώσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους εργαζομένους στα μεγάλα αστικά κέντρα που διαμένουν σε μόνιμη κατοικία σε άλλους νομούς, να «το ξανασκεφτούν» αν σκέφτονται να κάνουν χρήση αδείας για να μεταβούν στην ύπαιθρο, καθώς «δεν θα έχουν δυνατότητα επιστροφής από τα χωριά με βεβαίωση εργοδότη», αφού «θα παραμείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους».

Άρα όσοι εργαζόμενοι έχουν βγει σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους, δεν θα επιτρέπεται να μετακινούνται από την οικία τους για λόγους εργασίας.

Εξαίρεση αποτελούν οι εργαζόμενοι στους οποίους δεν έχει γίνει αναστολή της σύμβασή τους.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Δραματικές εκτιμήσεις για την ανθρωπότητα – Τι θα συμβεί μετά την καραντίνα

Κορονοϊός: Σοκάρει η κίνηση δημάρχου – Έτσι προειδοποιεί τους πολίτες για τον ιό (pics)

Κορονοϊός: «Βόμβα» – Ποιο όργανο πειράζει ο ιός εκτός από τους πνεύμονες

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ