Κορoνοϊός: Στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας – Ορίστηκε δικάσιμος


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις:  Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος

Στην Κέρκυρα μπροστά στις κάμερες Μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, την Κυριακή των Βαΐων, παρά τις απαγορεύσεις αλλά και τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού είναι μεγάλος,

Λίγο πριν από τις 13:00 της Δευτέρας (13/4) πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, μετά την εν λόγω πράξη του.

Κατά την είσοδο του, είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρόνια πολλά». Μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 25 Μαΐου. Στην εισαγγελία αναμένεται να φτάσει και η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με τον δικηγόρο της Άκη Δεσεγκρίνη.

Ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, σχημάτισε δικογραφία κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Στην τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το πρωί της Κυριακής, παραβρέθηκαν η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων,δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ