Κορονοϊός: Κανένας θάνατος και 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη (16/4) ότι κατέγραψε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα, τα 34 από τα οποία διαγνώστηκαν μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Από τα υπόλοιπα 12 κρούσματα μετάδοσης εντός της χώρας, τα πέντε αναφέρθηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τέσσερα στην Χεϊλονγκτζιάνγκ και τρία στο Πεκίνο.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, 76 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο χθες αφού αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 18 σε 95.

Ως τα μεσάνυχτα χθες τα κρούσματα που οι κινεζικές αρχές αποκαλούν «εισαγόμενα» — οι άνθρωποι που φθάνουν μολυσμένοι στη χώρα από το εξωτερικό — είχαν φθάσει τα 1.534. Εξ αυτών, 636 έχουν βγει από τα νοσοκομεία και 898 νοσηλεύονται, οι 46 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει υπάρξει ως τώρα κανένας θάνατος σε αυτή την υποομάδα ασθενών.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνολικά, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθαν ως τα μεσάνυχτα σε 82.341. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος (3.342).

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here