Κορoνοϊός – Λάρισα: Νέα μεγάλη δειγματοληψία στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη


Νέα μαζική δειγματοληψία στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη (20/05) με σκοπό να διαπιστωθεί πώς κινείται ο κορονοϊός στη κοινότητα.

Είναι η δεύτερη μεγάλη δειγματοληψία μετά από αυτή της περασμένης Τετάρτης και, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο «0-7-14», θα ακολουθήσει και τρίτη σε επτά ημέρες από σήμερα.

Όπως μεταδίδει το larissanet, στη σημερινή δειγματοληψία θα συμμετέχουν συνολικά 10 συνεργεία του ΕΟΔΥ και αναμένεται να λάβουν εκατοντάδες δείγματα από τον πληθυσμό.

Εν τω μεταξύ οι υγειονομικές Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των άλλων 97 δειγμάτων που ελήφθησαν σε δειγματοληψία της περασμένης Δευτέρας.

Κανένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Τρίτη (19/05) είναι 4 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.840. Από αυτά, 616 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.475 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανόντων παραμένει 165. Οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 22 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ