Γιατί γέμισε μελίσσια η Πλατεία Κοραή;


Μια πρωτοβουλία με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας», έδωσε χρώμα στην πόλη!

Κυψέλες μελισσιών έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας , Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Η πρωτοβουλία “Bee Day Greece” σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και την αρωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, πραγματοποιεί την «Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας» δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, υπενθυμίζοντας τον κομβικό ρόλο των μελισσών στη βιώσιμη ανάπτυξη και τον φθίνοντα αριθμό τους.

Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (IPBES), οι επικονιαστές έχουν μειωθεί έως και 3/4 στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια. Σήμερα, το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα – επικονιαστές και από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 είδη επικονιάζονται από τις μέλισσες.

Μελέτες των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης αποδεικνύουν ότι οι πληθυσμοί των μελισσών και άλλων επικονιαστών έχουν μειωθεί σημαντικά ως συνέπεια της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως της εντατικής γεωργίας, της ευρείας χρήσης φυτοφαρμάκων και της ρύπανσης από τα απόβλητα.

Δεν χρειάζεται καμία επαφή, δεν υπάρχουν τσιμπήματα, χρειάζεται μονάχα να έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας για να ακούσουμε τις Μέλισσες!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ