Τσιάρας: Προβλέπονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα – Τι είπε για τις επιθέσεις με βιτριόλι


O υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναφέρθηκε στις τρεις υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο το τελευταίο διάστημα

Για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης Ιωάννας, για την υπόθεση του «βιαστή της Λευκίμμης» στην Κέρκυρα που αφέθηκε ελεύθερος και πάλι κατηγορήθηκε για βιασμό αλλά και για την υπόθεση του παιδεραστή του Ρεθύμνου και τον τρόπο με τον οποίο εκτίουν για τέτοια εγκλήματα τις ποινές τους μίλησε στο Mega, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Είναι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και πρόκειται για αποτρόπαια εγκλήματα. Ο μέσος Έλληνας πολίτης θέλει να νιώσει ασφαλής. Μας προβλημάτισαν από την πρώτη στιγμή αυτά και γι αυτό θα πω ότι όταν κάναμε κάποιες αλλαγές στον ποινικό κώδικα ήταν η αυστηροποίηση των ποινών για βιασμό και ομαδικό βιασμό. Το θέμα με το βιτριόλι είναι όντως μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή κάθειρξης 5 έως 10 χρόνια αλλά πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και θα το θέσουμε υπόψιν της επιτροπής για την παρακολούθηση του ποινικού κώδικα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια φιλοσοφία που θέλω να σας γνωστοποιήσω. Ο Ποινικός Κώδικας διαπνέεται από χαμηλότερες ποινές γιατί πρέπει να μπορούν οι φυλακισμένοι να κοινωνικοποιηθούν εκ νέου. Το ζήτημα είναι να δούμε τα αποτελέσματα και αυτή η επιτροπή θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε τις όποιες παρεμβάσεις. Εφόσον το έγκλημα είναι πριν την ψήφιση του σκληρότερου νόμου μπορεί να κάνει επίκληση του ευμενέστερου νόμου».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ