Βούτσης: Ο φράχτης του Εβρου μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί


Την άποψη ότι ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί, εξέφρασε σήμερα ο Νίκος Βούτσης.

«Το σύνορο είναι ορισμένο.Ήδη υπάρχει ένας φράχτης 10 χιλιομέτρων. Τώρα θα προχωρήσει η δημιουργία ενός φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων. Ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο να υπάρχει φράχτης» σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Εκεί που υπάρχει σοβαρό ζήτημα όταν στη βάση της εργαλειοποίησης που έκανε στο προσφυγικό ο Ερντογάν, υπάρχει μια οπτική ότι γίνονται επιθέσεις “λαθραίων”. Θα έπρεπε, με την αυτονόητη φύλαξη των συνόρων, να υπάρχουν ανοικτές οι δίοδοι, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς συνθήκες, έτσι ώστε να μπορούν κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους να περνάνε και να υποβάλουν τα χαρτιά τους για τη διαδικασία ασύλου».

Αναφορικά με το κοινωνικοοικονομικό μοντέλο την επομένη της πανδημίας, ο κ. Βούτσης, τόνισε την ανάγκη για «ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, της παρέμβασης του κράτους, της αλληλεγγύης, της στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, της στήριξης της εργασίας, αλλά και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, που να θέτει ριζοσπαστικά αιτήματα, όπως εργασία για 30-35 ώρες, εβδομαδιαίως».

«Να μη αξιοποιηθεί η κρίση υπέρ των ακραία νεοφιλελεύθερων απόψεων που επιθυμούν ελαστικότητα, ευελιξία, τηλεργασία δίχως όρια» πρόσθεσε.

Ακόμα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προβαίνει σε εργοδοτικές μειώσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, που είναι παλαιό αίτημα του ΣΕΒ, ενώ η εργασία δεν έχει κάτι να κερδίσει, και θα επιβαρυνθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ